Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay pişi nasıl yapılır? 1 bardak sütle enfes pişi tarifi

En kolay pişi nasıl yapılır? 1 bardak sütle enfes pişi tarifi
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mayasiz_pratik_pisi_tarifi_1546412140_0229.jpg

Uğruna kilometrelerce gidebileceğiniz, yanına tatlı/tuzlu ne koysan yakışan enfes pişinin kolay yapılan mayasız yöntemini sizler için derledik. Sadece bir bardak sütle haızrlayabileceğiniz tarifi de bulabileceğiniz bu yazıda pişi hazırlamak için vakti olmayanlar yaşadı. En kolay pişi tarifi bugünkü yazımızda.

Pişi, Anadolu'da pek çok yöre yapılır ve genellikle kolaç, lokma, keçi ayağı ve mayalı hamur kızartması şeklinde anılır. Ülkemizin tüm şehirlerinde farklı isimler ve farklı yöntemlerle yapılan pişi bir bardak sütle bile yapılabiliyor.  Mayalı hamurun kızgın yağda pişirilmesi ile yapılan pişi, çocukların da en sevdiği atıştırmalık. Zengin Türk kahvaltısının en güzel parçalarından biri olan pişi farklı yörelerde bişi, bavırsak veya bavursak deniliyor. Sizin için mayalı, mayasız ve sadece 1 bardak sütle hazırlanabilen bir pişi tarifini hazırladık. Pratik ve lezzetli pişi tarifi ile kahvaltıda ailenize, misafirlerinize puf puf kabarmış lezzetli pişiler hazırlayabilirsiniz. 

ID3VN_1578386232_7729.jpeg

1 BARDAK SÜTLE PİŞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı süt (250 ml su bardağı ile)
3 buçuk su bardağına yakin un (200 ml su bardağı ile)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz



YAPILIŞI

Öncelikle sütü tuzu ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıp karıştırın.

Üzerine yavaş yavaş unu  ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.

10 dakika üzerini kapatıp dinlendirin.

Dinlenen hamuru merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın.

Rulet yardımıyla küçük kareler olacak şekilde kesin.

Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp servis edebilirsiniz.

sVtRV_1578386136_4133.JPG

MAYASIZ KOLAY PİŞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2,5 - 3 su bardağı un
3-4 damla limon suyu

Kızartmak için;

1/2 su bardağı sıvı yağ

EMtge_1546412562_8154.jpg

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde yoğurt ve yumurtaları koyup güzelce çırpın.

Daha sonra kabartma tozunu ekleyip limon sıkın. Yavaş yavaş unu da ekleyerek karıştırdıktan sonra kıvamı koyu ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hafif unlanmış tezgahın üzerinde iki-üç beze halinde merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın. Ardından şeritler halinde kesin.

Kızgın yağın içerisinde hamurları hızlıca pişirin. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt