On bir ayın sultanı Ramazan geldi! Uzun süren günlerde açlığınızı ve susuzluğunuzu gidecek birebir vakitte da sağlıklı bir şerbet hazırlamaya ne dersiniz? Osmanlı devrinden kalma enfes içinizi ferahlatacak Ramazan şerbetinin tanımı haberimizin ayrıntılarında ulaşabilirsiniz.
Osmanlı devrinde Ramazan ayına özel birbirinden enfes şerbetler hem iftarda hem de sahurda sofralarda yerini alırdı. Eski vakitlerde şu anki soğuk içeceklerin yerini şerbetler doldururmuş. Birçok hastalığa yeterli gelen şerbetler, bilhassa Ramazan ayında sindirme yardımcı olması ve bedendeki sıvı/şeker istikrarını sağlamasıyla bilinir. Siz de konutta kendi ellerinizle içince midenizi rahatlatacak, iftarda ya da iftar sonrasında rahatlıkla tüketebileceğiniz nefis bir şerbet yapabilirsiniz. Misler üzere kokusu ve enfes lezzetleriyle bu Ramazan şerbetini çok seveceksiniz. Pekala ferahlatan Ramazan şerbeti nasıl yapılır? En kolay Ramazan şerbeti imalinin püf noktaları neler? İşte yazımızda:
FERAHLATAN RAMAZAN ŞERBETİ TANIMI:
GEREÇLER
2 litre su
1 çay bardağı hibiskus
2 adet elma
1 adet portakal
1 adet çubuk tarçın
1 çay bardağı ıhlamur
1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI
Öncelikle elma ve portakalın kabuklarını soyamadan doğrayın.
Daha sonra derin bir tencereye ıhlamur ve tarçın hariç tüm gereçleri koyalım 30 dakika kaynatın.
Ocağın altını kapatıp, ıhlamur ve tarçını ekleyin.
İçeceği süzgeçten geçirip buzdolabına soğuması için bırakın.
Soğuk soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...