Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay ravioli nasıl yapılır? Ravioli pişirmenin püf noktaları

En kolay ravioli nasıl yapılır? Ravioli pişirmenin püf noktaları
0
37

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
en_kolay_ravioli_nasil_yapilir_ravioli_pisirmenin_puf_noktalari_1599223036_1855.jpg

İtalyan mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan ravioli, Türk mutfağında da son yıllarda yapılan bu lezzet herkes tarafından çok beğeniliyor. Sosla veya et suyu ile servis edilen ravioli dikdörtgen kesile hamurlarla hazırlanır. Peki, ravioli nasıl hazırlanır? İşte detaylar…

İnce makarna hamuruyla sarılmış bir dolgu içeren bir makarna türüdür. Genellikle et suyunda veya sosla servis edilirler, İtalyan mutfağında geleneksel bir yiyecek olarak ortaya çıkarlar. Mantı yaygın olarak kare olmasına rağmen, dairesel ve yarı dairesel dahil olmak üzere başka formlar da kullanılır.  Ravioli Avrupa’nın, İtalya’dan başlayarak un mamülleri ile tanışması 14.yy da Marco Polo’ya kadar uzanmaktadır. Makarna hamurun dolgusundan olan ravioli aslında bir tür İtalyan mantısı olan bu lezzet nasıl yapılır sorularının yanıtını özel tarifimizde bulacaksınız.

vlJ82_1599223210_6202.jpg

RAVİOLİ TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

150 gram irmik
125 gram un
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
2 dilim balkabağı
2 yemek kaşığı lor peyniri
1 dal taze fesleğen
Tuz

Sosu için;

200 mililitre krema
1 çay bardağı balkabağı püresi
2 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı labne peyniri
Üzeri için:
Rrendelenmiş parmesan peyniri
Taze fesleğen

H95BB_1599223118_0295.jpg

YAPILIŞI

İç harcı için balkabaklarını fırında iyice yumuşayıncaya kadar közleyip bir kaba alın. Lor peyniri ve tuzu ilave edip püre haline gelinceye kadar karıştırın.

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp orta sertlikte bir hamur yoğurun.

Hamuru un serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile mantı hamuru kalınlığında açın.

Yufkadan 3x3 santimetre büyüklüğünde kareler kesin. Her karenin üzerine fırça yardımı ile yumurta akı sürün.

Kare hamurların yarısının ortasına lor peynirli balkabağı püresi yerleştirin. Kalan boş hamurları üzerine kapatın. Kenarlarını iyice bastırın.

Bir tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda ravioli’ler yumuşayana kadar yaklaşık 6-7 dakika haşlayın.

Sosu için krema, balkabağı püresi, zerdeçal ve labne peynirini bir sos tenceresine alarak kaynatın.

Haşladığınız ravioli’leri servis tabağına alın. Üzerine sosunu ekleyin. Rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt