Pasta tanımlarının en sevilenlerinden olan muzlu rulo pastayı konutta bu kadar kolay hazırlayabilirsiniz. Artık pastaneden almak yerine konutta yapacağınız muzlu rulo pastanın püf noktalarını da öğrenmek ister misiniz? O vakit hakikat adrestesiniz. İşte muzlu rulo pastanın en kolay tanımı huzurlarınızda:
Pasta sevenler için nostaljik fakat vazgeçilmez bir lezzettir rulo pasta. Pastanelerde de hem dilim hem de bütün halde satılan rulo pastalar sık sık karşımıza çıkar. Hamurunu, kremasını, içindeki dolgusunu dilediğiniz üzere çeşitlendirebileceğiniz rulo pastanın en sevilen hali ise muzlu rulo pastadır. Pastane tarzı diye tabir edilen pastaların başında gelen muzlu rulo pastayı konutta hazırlamaya ne dersiniz? Konutta rulo pasta nasıl yapılır? İşte materyalleri ve adım adım yapılış aşamaları…
- Rulo pastanın orjinali muzlu rulo pasta, pastanelerin vazgeçilmez lezzetleri ortasında yer alıyor. Pastanedeki muzlu rulo pastayı aratmayacak şahane kıvamı ile dikkat çeken pastaları konutunuzda de çarçabuk hazırlayabilirsiniz.
- Pastanın içinde kullandığınız kremanın daha parlak ve kıvamlı olması için; pişirme sürecini tamamladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, el blenderından geçirebilir yahut mikserle çırpabilirsiniz.
RULO PASTA TANIMI:
GEREÇLER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
500 mililitre süt
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Dolgusu için:
2-3 adet muz
Süslemek için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI
Pastanın kreması için tereyağı ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alın.
Yoğunlaşana kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Kaynamaya başladığında ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ek edin ve güzelce karıştırın.
Üzerini bir streç sinemayla kapatıp soğumaya bırakın.
Pandispanya için yumurtaları ve şekeri derin bir kasede beyazlaşana kadar çırpın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ek edip çırpmaya devam edin.
Dikdörtgen ya da kare bir tepsinin tabanına pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız pandispanya hamurunu tepsiye dökün ve üzerini düzleyin.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin ve pandispanyanızı 12 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan keki aksi çevirip soğuttuktan sonra hazırladığınız kremayla üzerini kaplayın.
İkiye böldüğünüz muzları (ya da tercih ettiğiniz öbür bir meyveyi) pandispanyanın bir kenarına yerleştirin.
Keki içeri gerçek sararak rulo haline getirin ve açılmaması için streç sinemayla sarın.
Bu biçimde buzdolabında 2-3 saat dinlendirdiğiniz pastayı çıkarıp üzerine soğuk sütle hazırladığınız kremayı yayın.
Üzerini farklı meyvelerle ya da dilediğiniz bir biçimde süsleyip dilimleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...