Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay rüzgar gülü böreği nasıl yapılır? Rüzgar gülü böreğinin püf noktaları

En kolay rüzgar gülü böreği nasıl yapılır? Rüzgar gülü böreğinin püf noktaları
0
70

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
enfes_ruzgar_gulu_boregi_nasil_yapilir_1550486647_8484.jpg

Kalabalık sofralara özel sunumu şık ve pratik bir lezzet arayanlara özel rüzgar gülü böreğinin tarifini paylaşıyoruz. Görünümü ile dikkat çeken aynı zamanda lezzetiyle herkesin severek yiyeceği rüzgar gülü böreği, buzdolabında da uzun süre saklayabileceğiniz bir hamur işi. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak enfes rüzgar gülü böreğinin tarifi yazımızda.

Hazır yufka ile kolay bir şekilde yapabileceğiniz, çay saati ve kahvaltıya en çok yakışan börek tariflerinden biri olan rüzgar gülü böreğinin tarifiyle karşınızdayız. Yapılışı tahmin ettiğinizden çok daha pratik olan rüzgar gülü böreğinin sunumuyla göz dolduruyor. Şeklini vermek ise hiç zor değil! Gözünüzde büyümesin hiç. Sadece 6 temel malzemeyle hazırlayabileceğiniz en şahane tariflerden biri olacak.  Tabakta duruşu ve lezzeti ile çay saatlerinin aranan tarifi olmaya hazır rüzgar gülü böreğinin tarifi için haberimizin detaylarına göz atın.

RÜZGAR GÜLÜ BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yufka
50 gram tereyağı
150 gram lor peyniri
1 tutam maydanoz

Üzeri için;

1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ

oFKpF_1550486871_3777.jpg

YAPILIŞI

Tereyağını tavada güzelce eritin. Ardından bir kenara alıp, derin bir kabın içerisine iç harcını hazırlamak için maydanozları ince ince doğrayın.

Lor peynirini de ilave ettikten sonra iç harcı da kenara alın.

Yufkaları 4 parçaya bölün ve 8 eşit parça olacak şekilde ayarlayın.

Yufkalardan bir parça alıp güzelce yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve tam ortasından tutarak aynı yöne doğru elinizi döndürün, ortada kalan boşluğa hazırladığınız iç harçtan koyun ve kenarlarda kalan yufkaları, iç harcın üstüne doğru kapatın. Ters çevirip, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın.

Tüm yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra çırpılmış yumurtayı böreklerin üzerine sürün. 

180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,903Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt