Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay şekerli börek nasıl yapılır? Şekerli peynirli börek tarifi

En kolay şekerli börek nasıl yapılır? Şekerli peynirli börek tarifi
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_sekerli_borek_nasil_yapilir_sekerli_peynirli_borek_tarifi_1622277187_4369.jpg

Son vakitlerde tanınan olan şekerli peynirli börek farklı tadıyla herkesin dikkatini çekiyor. Kolay üretimiyle dikkat çeken şekerli peynirli böreğin lezzetli üzere çılgın tanımını veriyoruz! “Şekerli peynirli börek nasıl yapılır?” merak edilen lezzetler ortasında yerini alıyor. Farkı lezzeti ve pratik tanımı ile dikkat çeken böreği nasıl yapıldığına göz atalım.

Şekerli peynirli börek, Akdeniz Bölgesi Yemekleri listesinde, Kahramanmaraş vilayetimizle özdeşleşmiş bir börek çeşididir. Şekerli peynirli börek, kepekli yahut tam buğday unundan oluşan besinlerden yapılmalı.  Bu börek aslında tuzsuz Antep peyniriyle yapılır. Ancak diğer peynirler de kullanılabiliyor.  Şekerli böreği yapmak için gerekli materyaller bir tepsiye konulup mahalledeki fırına götürülür ve fırıncı tüm materyalleri karıştırarak pide yapılan hamurların üzerine iç harcı koyarak açık kalacak halde böreği hazırlar ve odun fırınında pişirilir. 
  • Yağ yerine 100 g kadar sahan kaymağı da kullanılabilir. Bilhassa peynir biraz yağsız ise sahan kaymağı lezzet katacaktır. Antep peyniri bulamazsanız lisan peyniri ile de yapabilirsiniz.


ŞEKERLİ BÖREK TANIMI:

GEREÇLER

200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 yumurta
5 yemek kaşığı pudra şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3~3.5 su bardağı un

Üzeri için;

Pudra şeker



YAPILIŞI

Yumurta, yoğurt ve ayçiçeği yağını geniş bir kaba alıp karıştırın. Un, 2 yemek kaşığı pudra şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ek edin.



Hamurun ¼’ünü ayırıp kalanını küçük bezelere ayırın. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.

Küçük bezeleri merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde ince açıp, ortalarına yağ sürerek üst üste dizin. Bunu tek seferde tepsi büyüklüğünde açıp, üzerine yağ sürün ve rulo formunda sıkıca sarın.

Dört eşit kesime kesip buzdolabında 1 saat bekletin. Her bir ruloyu tepsi büyüklüğünde açın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

Üzerine yağ sürüp pudra şeker serpiştirin. Başka 3 ruloyu da tıpkı halde hazırlayın. Ayırdığınız parçayı ince açıp en üste yerleştirin.



180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp biraz ılınmasını bekledikten sonra üzerine çokça pudra şeker serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt