Bayramların, çay saatlerinin ve kalabalık misafirlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan şekerparenin en kolay tanımı nedir? Meskende şeker pare yapmanın püf noktaları nelerdir? En pratik şekerpare nasıl yapılır? Tüm bu soruların karşılığı haberimizin detaylarında...
İçerisinde irmik bulunan ve şerbetlendikten kısa bir mühlet sonra ağızda dağılan kıvamıyla şekerpareyi sevmeyen yoktur. Şerbetli tatlı sevenlerin çok tükettiği şekerpare tatlısının en pratik ve en lezzetli tanımını sizlerle paylaşıyoruz.Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında bölge alan şekerpare tatlısını konutta basitçe yapabilirsiniz. Yanında bir yudum çayla bir arada süper gidecek, şekerpare tatlısı, kıvamı ve tadıyla tam aradığınız lezzetlerden biri haline gelecek. Nasıl mı? İşte kolay şekerparenin tanımı:
ŞEKERPARE TATLISI TANIMI:
GEREÇLER
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı irmik
2 tane yumurta birinin sarısı üzerine
1 paketin yarısı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak pudra şekeri
3 su bardağı un
Şerbeti için;
4 bardak şekere
4 bardak su
2-3 damla kadar limon
YAPILIŞI
Şerbetli tatlıların hamur kıvamında olmaması ve şerbeti büsbütün çekmesi için kesinlikle hazırlanan şerbetin soğuk tatlının ise sıcak olması gerekir. Bu yüzden öncelikle şekerparenin şerbetini hazırlayıp kenara bırakın.
Sonrasında hamuru hazırlayabilirsiniz. Yumuşamış margarin yahut tereyağını bir kaba alıp, yavaş yavaş sair materyalleri katarak yapmaya başlayın.
Unu da ekledikten sonra süratlice kıvama getirip ceviz büyüklüğünde modüller yapın.
Hazırlanan hamurları yağlı kağıt serili tepsiye şıkça dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çatalla hal verin.180 kademe fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan şekerpareleri biraz dinlendirdikten sonra şerbeti dökebilirsiniz.
Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...