Pratik ve lezzetli tanımların başında gelen sigara böreğini özel günlerde konuklarınıza sunmak için hazırlayıp buzluğa atarak saklayabilirsiniz. Bilhassa peynirli sigara böreği yapıyorsanız, kullandığınız peynirin yağlı ve sulu olmamasına dikkat edin. En kolay sigara böreği nasıl yapılır? Sigara böreğinin püf noktaları nelerdir? Tüm soruların karşılığı haberimizde.
Çıtır çıtır lezzeti ve enfes görünümüyle altın günlerinin baş tacı olan sigara böreği, isterseniz akşamüzeri 5 çaylarında da kolaylıkla yapabilirsiniz. Yufkaların içerisine isteğe nazaran ekleyeceğiniz iç harç ile sigara böreği yapabilirsiniz. Her an çarçabuk yapabileceğimiz sigara böreği, pratik üretimiyle herkes severek tüketiyor. Türk mutfağına mahsus bir börek çeşidi olan sigara böreği adeta damaklarda iz bırakıyor. Yeniden isteğe nazaran kızartarak ya da fırında pişirerek yapabileceğiniz sigara böreğinin en çok sevileni de peynirli olanıdır. Çocukların vazgeçilmezi olan sigara böreğinin en kıymetli noktası da yağ çekmeden pişirebilmektir. Bir de yufkaların tazeliği...Taze olmayan yufkalar kuruduğu ve yırtıldığı için böreği katlayıp sarmak sıkıntı olabiliyor. Sigara böreği yapıyorsanız, kullandığınız peynirin yağlı ve sulu olmamasına dikkat edin. Sulu peyniri ise bir süre süzgece alıp suyunu süzdürdükten sonra böreğinize ekleyin.
- Böreğinizi sararken çok sıkı olmamasına da ihtimam göstermelisiniz. Çok sıkı sarılan börek kızartma kademesinde yeniden patlayacaktır.
- Hazırladığınız börekleri kızartmadan evvel yumurtaya ve galeta ununa buladığınızda da hem gevrek olmalarını hem de dağılmadan kızarmalarını sağlamış olursunuz.
SİGARA BÖREĞİ TANIMI:
GEREÇLER
3 adet hazır yufka
İçi için;
150 gram lor peyniri
150 gram rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı yoğurt
1/4 çay kaşığı tuz
5 kol maydanoz
Pişirmek için;
2 su bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI
Yufkaları bir tepsinin üzerine üst üste koyarak açın ve üçgen olacak biçimde 24 eşit modüle bölün.
Daha sonra bir kasenin içerisinde tüm iç harcı materyallerini karıştırın.
Üçgen bir yufkanın geniş kısmına iç harçtan ekleyin ve rulo biçiminde sarın.
Tüm yufkalar için tıpkı süreci uyguladıktan sonra tavada kızmış olan bol yağda pişirin.
Fazla yağını almak için pişen börekleri kağıt havlunun üzerine alarak soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...