Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay şıllık tatlısı nasıl yapılır? Şıllık tatlısının püf noktaları nelerdir?

En kolay şıllık tatlısı nasıl yapılır? Şıllık tatlısının püf noktaları nelerdir?
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sillik_tatlisi_nasil_yapilir_1589030057_4689.jpg

Şanlıurfa mutfağının lezzetli tatlıları ortasında listenin birincileri ortasında yer alan şıllık tatlısının tanımını sizler için araştırdık. Harika fıstıklı damaklarda iz bırakan şıllık tatlısını tam kıvamında yapmak biraz beceri istiyor. Gelin birlikte şıllık tatlısını hazırlayalım:

Şerbetli tatlılar tüketmeyi seviyor ya da hafif bir tatlı tanımı arıyorsanız, Şanlıurfa yöresine ilişkin olan Şıllık tatlısını deneyebilirsiniz. Krep hamuruna benzeyen yumuşak yapısı ve lezzetli iç harcı ile midenizin bayram etmesini sağlayacak enfes şıllık tatlısı tanımını sizler için araştırdık. Pek çok tanımın imalinde kullandığınız akıtma olarak da bilinen krep hamurundan hazırlanan ve ceviz içiyle dolgulu bir formda sunulan Şıllık tatlısı püf noktasına dikkat edilerek yapılması gerekiyor. Tatlının hamurunu süt yerine suyla da hazırlayabilirsiniz fakat bu tatlının tadını etkileyecektir. Şıllık tatlısı nasıl yapılır? Şıllık tatlısının püf noktaları nelerdir? Ayrıntılar haberimizde.
  • Tatlınızın hamurunu hazırlarken pürüzsüz olmasına dikkat etmelisiniz.
     
  • İsterseniz süt yerine su kullanabilirsiniz.
     
  • Kreplerinizi pişirirken kısık ateşte gerili önlü pişirmelisiniz.
     
  • Şıllık tatlınızın ortasına ceviz koyabileceğiniz üzere fındık ya da Antep fıstığı da koyabilirsiniz.

     


ŞILLIK TATLISI TANIMI:

GEREÇLER

1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
150 gram ceviz
Çeyrek çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için;

4 kaşık sade tereyağı
Yarım su bardağı su
Çeyrek su bardağı şeker



YAPILIŞI

Öncelikle bir kabın içerisinde un, süt, kabartma tozu ve tuzu güzelce çırpın.

Homojen kıvama gelen karışımı 8 ila 10 saat ortasında dinlendirin.

Hamur dinlendikten sonra krep üzere kepçeyle alarak pişirin.

Soğuması için bir tabağa aldığınız krepleri bekletirken şerbeti hazırlayabilirsiniz.

Şekerle suyu bir tencerede kaynatın. Tereyağını da tavada eritin daha sonra üzerine cevizi ekleyin.



Karıştırdıktan sonra krep hamurunun içerisine doldurarak sıkıca sarın.

Sarılan hamurun üzerine şerbet gezdirerek bir mühlet çekmesi için kenara ayırın.

İsteğe nazaran üzerine antep fıstığı ya da çekilmiş cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,947Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt