Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay şıllık tatlısı nasıl yapılır? Şıllık tatlısının püf noktaları nelerdir?

En kolay şıllık tatlısı nasıl yapılır? Şıllık tatlısının püf noktaları nelerdir?
0
54

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
sillik_tatlisi_nasil_yapilir_1589030057_4689.jpg

Şanlıurfa mutfağının lezzetli tatlıları arasında listenin ilkleri arasında yer alan şıllık tatlısının tarifini sizler için araştırdık. Muhteşem fıstıklı damaklarda iz bırakan şıllık tatlısını tam kıvamında yapmak biraz marifet istiyor. Gelin birlikte şıllık tatlısını hazırlayalım:

Şerbetli tatlılar tüketmeyi seviyor ya da hafif bir tatlı tarifi arıyorsanız, Şanlıurfa yöresine ait olan Şıllık tatlısını deneyebilirsiniz. Krep hamuruna benzeyen yumuşak yapısı ve lezzetli iç harcı ile midenizin bayram etmesini sağlayacak enfes şıllık tatlısı tarifini sizler için araştırdık. Pek çok tarifin yapımında kullandığınız akıtma olarak da bilinen krep hamurundan hazırlanan ve ceviz içiyle dolgulu bir şekilde sunulan Şıllık tatlısı püf noktasına dikkat edilerek yapılması gerekiyor. Tatlının hamurunu süt yerine suyla da hazırlayabilirsiniz ancak bu tatlının tadını etkileyecektir. Şıllık tatlısı nasıl yapılır? Şıllık tatlısının püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde.
  • Tatlınızın hamurunu hazırlarken pürüzsüz olmasına dikkat etmelisiniz.
     
  • İsterseniz süt yerine su kullanabilirsiniz.
     
  • Kreplerinizi pişirirken kısık ateşte arkalı önlü pişirmelisiniz.
     
  • Şıllık tatlınızın arasına ceviz koyabileceğiniz gibi fındık ya da Antep fıstığı da koyabilirsiniz.

     
zZ92P_1617962396_5792.jpg

ŞILLIK TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
150 gram ceviz
Çeyrek çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için;

4 kaşık sade tereyağı
Yarım su bardağı su
Çeyrek su bardağı şeker

JD4cM_1541836219_6.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle bir kabın içerisinde un, süt, kabartma tozu ve tuzu güzelce çırpın.

Homojen kıvama gelen karışımı 8 ila 10 saat arasında dinlendirin.

Hamur dinlendikten sonra krep gibi kepçeyle alarak pişirin.

Soğuması için bir tabağa aldığınız krepleri bekletirken şerbeti hazırlayabilirsiniz.

Şekerle suyu bir tencerede kaynatın. Tereyağını da tavada eritin daha sonra üzerine cevizi ekleyin.

3xNxw_1617962408_9838.jpg

Karıştırdıktan sonra krep hamurunun içerisine doldurarak sıkıca sarın.

Sarılan hamurun üzerine şerbet gezdirerek bir süre çekmesi için kenara ayırın.

İsteğe göre üzerine antep fıstığı ya da çekilmiş cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,498Konular
982,051Mesajlar
30,035Kullanıcılar
RelaxBROSon üye
Üst Alt