Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sirkeli kurabiyenin püf noktaları

En kolay sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sirkeli kurabiyenin püf noktaları
0
52

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
pratik_sirkeli_tuzlu_kurabiye_nasil_yapilir_1540973453_0559.Jpeg

Pastanelerde satılan lezzetli tuzlu kurabiyenin sırrının ne olduğunu biliyor musunuz? Pastanelerde çalışan şeflerden enfes tuzlu kurabiyenin sırrını öğrendik. İşte tam kıvamında ve çayın yanında afiyet yiyeceğiniz sirkeli tuzlu kurabiye tarifi...

Sirkeli kurabiye, içerisine yumurta, margarin, kabartma tozu ve sirke koyularak yapılan bir kurabiye tarifidir. Sirkeli kurabiye diğer kurabiyelere göre daha gevrek olan bir tariftir ve tazeliğini daha uzun süre korur. Bir saklama kabı içerisinde buzdolabında saklanabilir. Sirkeli kurabiye beş çaylarında hazırlanarak mükemmel bir ikram sunulur. Çay veya kahvenin yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes tuzlu kurabiye, günün her saatinde tüketilebilecek bir lezzet. Genellikle pastaneden alınan tuzlu kurabiyenin lezzetli olmasının sırrı içerisinde bir miktar sirke konulmasıymış. Hem lezzeti hem de tam kıvamında olan tuzlu kurabiye, kavanozda da saklanabilecek bir tarif. Peki pastanelerde yapılan tuzlu kurabiyenin tarifi nedir? 

SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

3 su bardağı un
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet yumurta
Çörek otu

NA1eQ_1540975231_0501.jpg

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında olan tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı bir kabın içerisine alın ve güzelce karıştırın.

Un hariç kalan malzemeleri de yavaş yavaş ekleyerek elinizle karıştırın.

Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş karışımın içerisine ilave edin ve yoğurun.

Biraz dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ya da istediğiniz şekli kalıpla verin. Üzerilerine yumurta sürüp çörek otu serperek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

180 derecelik fırında 12 dakika kadar üzeri kızana kadar pişirin.

Soğuduğunda servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,934Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt