Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay şöbiyet tatlısı nasıl yapılır? Çıtır çıtır şöbiyet tatlısının püf noktaları

En kolay şöbiyet tatlısı nasıl yapılır? Çıtır çıtır şöbiyet tatlısının püf noktaları
0
82

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
pratik_sobiyet_tatlisi_nasil_yapilir_kat_kat_lezzet_1563526353_0344.jpg

Şerbetli tatlılar ortasında en çok sevilen birebir vakitte Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan şöbiyet tatlısı imajıyla bile acıktırıyor. Çıtır çıtır kıvamı, bol antep fıstıklı iç harcıyla damaklarda iz bırakan şöbiyet tatlısı turistlerin bile dikkatini çekmeyi başardı. Bu kadar çok sevilen ve tüketilen şöbiyet tatlısının tanımını sizlerle paylaşıyoruz.

Şöbiyet tatlısı, baklavaya misal bir Türk tatlısıdır. Süt, irmik ve ayrıyeten fındıktan yapılan bir krema ile doldurulur. Dışında yumuşak lakin kabuklu ve içi kremsidir.İç dolgusuyla kendine hayran bırakan şöbiyet tatlısı söz kökeni ile tıka basa yemek, ziyadesiyle doymak manasına gelmektedir. 100 gram şöbiyet 187 kaloridir ve 1 porsiyon şöbiyet tatlısı 224.9 kalori olarak hesaplanmıştır. Ülkemizde baklavadan sonra çok tercih edilen tatlılar ortasında yer alan şöbiyeti meskende kolaylıkla hazırlamaya ne dersiniz? Hem sofralara farklı farklı lezzetler ekleyerek dışarıdan almak yerine sağlıklı bir halde konutta yapabilirsiniz. Birinci tadımda konuttaki herkesin çok beğeneceği bu tatlı, çayla birlikte yudumlanınca adeta vazgeçilmez bir tada dönüşüyor. Sizler de fazla yorulmadan sevdiğiniz tatlıları konutta yapmak istiyorsanız mesken üretimi şöbiyet tatlısı tanımımıza kesinlikle göz atmalısınız. 



MESKENDE ŞÖBİYET TANIMI:

GEREÇLER

20-25 adet baklavalık yufka
200 gram tereyağı
1 çay bardağı kırılmış fındık
3 çorba kaşığı irmik
1/2 paket süt

Şerbeti için;

1. 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon



YAPILIŞI

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle irmikli harcını yaparak başlayın. Bir tavaya irmiği ve sütü koyup yoğunlaşıncaya kadar pişirin.

Farklı bir tavada tereyağını eriterek baklavalık yufkaların ortalarına güzelce sürün.

Yağı sürdükten sonra kare kare kesin. Bu karelerin içerisine irmikli harçtan koyup biraz da antep fıstığı ya da fındık serpin.

Hazırlanan yufkaları üçgen formda katlayıp tepsiye dizin. Üzerine tereyağından sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.



Evvelden hazırlanan  ve soğuk olan şerbeti şöbiyet büsbütün soğuduktan sonra ikisinde soğuk olacak formda döküp 5-10 dk bekletin.

Güzelce çektikten sonra üzerine antep fıstığı tozuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt