Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay soğan pastası nasıl yapılır? Soğan pastasının püf noktaları

En kolay soğan pastası nasıl yapılır? Soğan pastasının püf noktaları
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
en_kolay_sogan_pastasi_nasil_yapilir_sogan_pastasinin_puf_noktalari_1615799274_5394.jpg

Birinci duyduğunuzda şaşıracağınız lakin denediğinizde favori lezzetiniz olacak soğan pastası enfes bir tanımı sizlerle paylaşıyoruz. İsmini görünüşünden alan soğan pastası, çay saatlerinin bir numaralı tanımı olmaya hazır. Gelin birlikte soğan pastası nasıl yapılır inceleyelim...

Farklı lezzetler arayanlar soğan pastası nasıl yapılır merak ediyor. Her lokmasında başka bir lezzet bulacağınız eşsiz tanım soğan pastasının püf noktalarına dikkat edilerek yapılmasını gerekiyor. Soğan pastası mayalı bir hamur üzerinde buharda pişirilmiş soğan, doğranmış domuz pastırması, krema ve kimyon tohumlarından yapılmış lezzetli bir Alman tek kabuklu soğan kekidir. Daha evvel denemeyenler adeta çayla bir arada yiyebileceği tadı damaklarda kalan soğan pastasının içerisinden sevmediğiniz baharatları çıkarabilirsiniz. Bu kadar ballandıra ballandıra anlattığımız soğan pastasının püf noktaları ve tüm ayrıntıları yazımızda.



SOĞAN PASTASI TANIMI:

GEREÇLER

Hamuru için;

2 adet yumurta
3 çorba kaşığı silme yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
350 gram un
200 gram tereyağı
Yarım limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz

İçi harcı için;

4-5 adet orta uzunluk soğan
4-5 dilim dana yahut hindi jambon
1 kase dolusu ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber



YAPILIŞI

1 yumurtanın akını bir kenara ayırın. 1 bütün yumurta ve bir de yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı yoğurt, buzdolabından çıkmış ve ufak modüller halinde kesilmiş 200 gram tereyağını güzelce çırpıyor, tuz kabartma tozu ve un ekleyerek poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edin.

Serin yerde 20 dakika dinlenmeye bırakın. Bu ortada soğanları piyazlık yani doğrayın ve bir tatlı kaşığı tereyağı içinde pembeleşene kadar daima karıştırarak kavurun. Soğanlar yalnızca pembeleşmeli katiyetle kararmamalı.



Ufak şeritler halinde kesilen jambonu ve ince kıyılmış maydanozları ekledikten sonra tuz ve biberini ve ayrılan 1 yumurta akını ekleyin.

Fırını 180 dereceye ısıtın. Daha sonra 24 cm. çapında kelepçeli bir kalıba yarısından bir kesim fazlasını yayın ve kenarlarını da yükseltin.

Soğan harcını da hamurun üzerine yerleştirdikten sonra geride kalan hamuru bir naylon yahut yağlı kağıt üzerinde yuvarlak olacak biçimde açıp soğanlı tartın üzerine kapatın.

Hamurları birbirine eklemek suretiyle kenarlarını yeterlice kapatın. Soğan pastasının üzerine yumurta sürmeyin.

Hamurun üzeri pembeleşip altı da kızarana kadar yaklaşık 40 dakika 180 derecede pişirin.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,800Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt