Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisinin püf noktaları

En kolay soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisinin püf noktaları
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sogan_yahnisi_nasil_yapilir_1545981980_5443.jpg

Kalabalık konuklarınıza lezzetli bir ana yemek hazırlanmak istiyorsanız soğan yahnisi yapabilirsiniz. Arpacık soğanları etle buluşturan bu tanım, soğanlı yemek sevenlerin de güzeline gidecek. İmali ve materyallerine dair tüm detaylar haberimizde...

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetleri ortasında yer soğan yahnisi kış mevsiminde çok tüketiliyor. Arpacık soğanların tadına tat kattığı sevilen tencere yemeklerinin başında gelen yahniyi vitamin deposu olan kırmızı etle birlikte pişirebilirsiniz. Soğan yahnisini ister dana etiyle ister kuzu etiyle yapabilirsiniz. Soğanın yanı sıra sarımsağın da aromasının sindiği ağır ateşte pişen etli yahninin tadına doyum olmuyor.  Sofraların vazgeçilmezi soğan yahnisi tanımını sizinle paylaşıyoruz. Soğanı çok sevenler ve soğan yemeklerine bayılanlar, bu yahni tanımını çok sevecektir. Baharatlı ve salçalı suyuna ekmek banmak kaide olacak.  Pekala soğan yahnisi nasıl yapılır? Soğan yahnisinin püf noktaları nelerdir? 



SOĞAN YAHNİSİ TANIMI:

MATERYALLER

500 gram dana kuşbaşı ya da kuzu eti
20-25 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 küçük domates rendesi
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik
Pul biber
Tuz
2 buçuk-3 su bardağı su



YAPILIŞI

Etli bir soğan yahnisi için öncelikle etleri düdüklü tencerede 2 su bardağı suyla pişirin.

Akabinde arpacık soğanları üzerine koyup tekrar su ekleyin.

Sarımsakları da iri bir biçimde doğradıktan sonra içerisine ek edin.

15 dakika daha kaynattıktan sonra başka bir tencerenin içerisine sıvı yağ, arpacık soğanlar, sarımsaklar ve 1 yemek kaşığı un koyun.

Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine domates rendesi ile salça eklenip
kavurmaya devam edin.

Kavurduktan sonra 2 su bardağı soğuk su ek edilip süratli hızlı karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca üzerine pişirdiğiniz etleri ek edin. Üzerine tekrar gerektiği kadar su ek edin ve yemeğin kıvamını ayarlayın.

Son olarak baharatları da ek ederek kısık ateşte 20 dakika kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt