Çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan atıştırmalık bir İtalyan yemeği olan carpaccio Masterchef 2020 yarışmasıyla da meşhur oldu. Yarışmacılardan somon carpaccio yapılmasını isteyen şefler, püf noktası ve gerekli malzemeleri de söyledi. Peki Somon carpaccio nasıl yapılır? Hangi malzemeler gerekli? Carpaccio nedir? işte sorunun yanıtı:
Türkiye'de büyük bir heyecanla izlenen MasterChef Türkiye’de kaptanların düellosunda istenen yemek Somon Carpaccio oldu. Jüri, mavi ve kırmızı takım kaptanları olan Uğur ve Özgül'den somon carpaccio yapmalarını istedi. Mehmet Şef'in yaptığı somon carpaccio, genellikle zeytin yağı, parmesan peyniri ve karper veya çam tohumu ile lezzetlenderilir. Günümüzde diğer et çeşitleri ve balıkta (özellikle somon balığı) kullanılmaktadır. Carpaccio adını, bir efsaneye göre İtalyan Rönesans ressamı olan Vittore Carpaccio'dan almıştır. Avakado, toz şeker, limon, sarımsak, kişniş, frenk soğanı, hindibağ gibi ürünlerin yer aldığı Mehmet Şef'in yarışamcılar için özellikle hazırladığı somon carpaccio tarifi sizlerle paylaşıyoruz.
SOMON CARPACCİO TARİFİ:
MALZEMELER
100 gram somon eti
Yarım greyfurt
1/4 limonun suyu
Yarım demet roka
1 adet portakal
50 gram labne peyniri
10 gram kırmızı havyar
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
YAPILIŞI
Somon etini derin bir kaseye alın. Üzerine greyfurt suyu, limon suyu, tuz ve tozşeker ilave edip 4 saat marine edin.
Roka yapraklarını hafifçe tuzlayın. Portakalın kabuğunu soyup ince ince dilimledikten sonra roka yapraklarının üzerine yerleştirin.
Somon etini marinattan çıkartıp dilimledikten sonra roka ve portakal dilimlerinin üzerine yerleştirin.
Labne peynirinin içine kırmızı havyar ilave edip karıştırın ve marine somonun sosundan biraz ekleyip yeni bir sos hazırlayın. Dereotu ile servis yapın.
Afiyet olsun...