Kalabalık sofraların en lezzetli tariflerle süslemek istiyorsanız, milföy hamuru ile hazırlayacağınız pratik sosisli börekleri tercih edebilirsiniz. Çay saatlerin ve günlerin vazgeçilmez olan milföy böreğini sosisli yapmayı denediniz mi? İşte pratik sosisli milföy böreği tarifi...
Milföy, hamur ve tereyağı veya diğer katı yağlardan oluşan lamine hamurdan yapılmış lapa lapa hafif hamur işidir. Tereyağı hamurun içine konur, pişirmeden önce tekrar tekrar katlanan ve yuvarlanan bir paton yapılır. Milföy hamuru 6 kez açılır ve 6 kez katlanır. Hamur her katlamadan sonra buzdolabında bir süre bekletilir. Bu süre içinde hamurun içine hava girer. Böylece hamur pişirildiğinde kat kat olması sağlanmış olur. Çocukların çok sevdiği milföyün arasına sosis koyarak enfes bir atıştırmalık yapabilirsiniz. Peki ama nasıl? Gelin birlikte evde sosisli milföy hazırlayalım:
SOSİSLİ MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ:
MALZEMELER
16 adet sosis
8 adet milföy hamuru
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurtanın sarısı
YAPILIŞI
Oda ısısında dondurulmuş milföy hamurlarını 10 dakika boyunca bekleterek çözülmesini sağlayın.
Kare halinde olan börek hamurunu elinizle hafifçe büyüterek, ortadan ikiye kesin.
Hamurların içine gelecek şekilde az miktarda rendelenmiş kaşarı ve sosisi yerleştirin.
Ardından rulo şeklinde sarıp, birleşme noktasını iyice kapatın.
Yağlı kağıt tepsisine yerleştirilmiş olan hamurların üzerine yumurta sarısı sürerek, 180 derecede 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun...