iltasyazilim
FD Üye
En Kolay Sultan Lokumu (Pratik Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı hindistancevizi
*50 gr tereyağı veya margarin
Dış kısmı için:
*Hindistancevizi
*Fındık
En Kolay Sultan Lokumu (Pratik Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı Hafif, pratik bir o kadarda muhteşem bir lezzet… Üstelik şekil vermek için buzdolabında saatlerce beklemesine gerek yok…
1
*Tereyağı* veya margarini tencereye alın
*Ocağın üzerine alıp eritin
*Unu ilave edip bir iki dakika kavurun
*Tencereyi ocağın üzerinden alıp toz şekeri ilave edin ve bir taraftan azar azar sütü ilave edip, diğer taraftan çırpıcıyla hızlıca karıştırın Topaklanma olmasın(eğer topaklanma olduysa blandırdan geçirebilirsiniz)
*Tencereyi tekrar ocağın üzerine alıp sürekli karıştırarak koyulaşmaya başladıktan sonra bir iki dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın
*Hiç beklemeden vanilya ve hindistan cevizini ekleyip kaşık veya spatulayla iyice karıştırın
*Üzerinin kabuklanmaması için tencerenin kapağını kapatıp oda ısısına gelmesini, yani elinizi yakmaması için soğumasını bekleyin
*Tatlı kaşığıyla parçalar koparıp elinizle yuvarlayın
*Sultan lokumlarını hindistan cevizine bulayıp üzerlerine fındık yerleştirin ve servis tabağına alın
*Buzdolabına kaldırıp soğuduktan sonra afiyetle tüketin Şekil vermekte zorlanırsanız elinizi hafif suyla nemlendirebilirsiniz
*Muhallebinin kıvamı o kadar güzel ki ben hiç gerek duymadım
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı hindistancevizi
*50 gr tereyağı veya margarin
Dış kısmı için:
*Hindistancevizi
*Fındık
En Kolay Sultan Lokumu (Pratik Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı Hafif, pratik bir o kadarda muhteşem bir lezzet… Üstelik şekil vermek için buzdolabında saatlerce beklemesine gerek yok…
1
*Tereyağı* veya margarini tencereye alın
*Ocağın üzerine alıp eritin
*Unu ilave edip bir iki dakika kavurun
*Tencereyi ocağın üzerinden alıp toz şekeri ilave edin ve bir taraftan azar azar sütü ilave edip, diğer taraftan çırpıcıyla hızlıca karıştırın Topaklanma olmasın(eğer topaklanma olduysa blandırdan geçirebilirsiniz)
*Tencereyi tekrar ocağın üzerine alıp sürekli karıştırarak koyulaşmaya başladıktan sonra bir iki dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın
*Hiç beklemeden vanilya ve hindistan cevizini ekleyip kaşık veya spatulayla iyice karıştırın
*Üzerinin kabuklanmaması için tencerenin kapağını kapatıp oda ısısına gelmesini, yani elinizi yakmaması için soğumasını bekleyin
*Tatlı kaşığıyla parçalar koparıp elinizle yuvarlayın
*Sultan lokumlarını hindistan cevizine bulayıp üzerlerine fındık yerleştirin ve servis tabağına alın
*Buzdolabına kaldırıp soğuduktan sonra afiyetle tüketin Şekil vermekte zorlanırsanız elinizi hafif suyla nemlendirebilirsiniz
*Muhallebinin kıvamı o kadar güzel ki ben hiç gerek duymadım
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun