Çayın yanında servis edeceğiniz lezzetli ve pratik bir tanım arıyorsanız bu kraker tanımı tam size nazaran. Dışarıda paketlenmiş hazır besinleri tüketmek yerine konutta hem sağlıklı şartlarda hem de pratik bir biçimde yapabileceğiniz susamlı çubuğun tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Hoş ve pratik susamlı çubuk tanımı:
Kıyır kıyır,lezzeti şahane, yapılışı oyalayıcı üzere dursa da sonucuna değen susamlı çubuk çok eski yıllardan beri market raflarında olan bir atıştırmalık. Mesken üretimi lezzetli ve sağlıklı olan kıyır kıyır susamlı kraker tanımımızı beğeneceğinize eminiz. Çay saatlerinde tuzlu kurabiye tanımı aramaya son nefis ve çok pratik susamlı kraker tanımını muhakkak denemenizi tavsiye ederiz. Pekala susamlı çubuk konutta yapılır mı? Ağızda dağılan ve uzun müddet bayatlamayan nefis susamlı çubuk krakerin tanımı haberimizin ayrıntılarında...
SUSAMLI ÇUBUK TANIMI:
MATERYALLER
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pekmez
4-5 yemek kaşığı kavrulmuş susam
YAPILIŞI
Un hariç öbür gereçleri bir kabın içinde karıştırın.
Daha sonra içine un ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamur kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra yağlı kağıdın üzerinden merdane yardımıyla açın.
Açılan hamuru 3 cm kalınlığında uzun şeritler halinde kesin.
Üstlerine yumurta, susam ve pekmez sürerek 120 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...