Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay süt reçeli nasıl yapılır? Sütten reçel yapmanın püf noktaları

En kolay süt reçeli nasıl yapılır? Sütten reçel yapmanın püf noktaları
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sut_receli_nasil_yapilir_sutten_recel_yapmanin_puf_noktalari_1617441985_178.jpg

Süt protein bakımından epey varlıklı bir besindir. Süt ile enfes bir reçel hazırlamaya ne dersiniz? Reçel uzmanı Hasret Ak’tan imali kolay nefis süt reçeli tanımı bugünkü içeriğimizde bulabilirsiniz. Pekala süt reçeli nasıl yapılır? Süt reçelinin püf noktaları nelerdir?
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Süt reçeli süt ve şekerin kazan yahut tencerelerde ağır ağır, daima karıştırılarak pişirilmesi sonucu elde edilen, katı ile sıvı ortası kıvamda viskoz yapıda bir tatlı. Daha çok bir kahvaltı ve çay saati yiyeceği olarak, başta Arjantin ve Şili olmak üzere çabucak bütün Latin Amerika ülkelerinde yaygın olarak tüketilir. Küçük bir kaç püf noktasıyla mesken mutfaklarında da basitçe yapılabilecek bir tanım süt reçeli. Bir modül sabır ve takip gerektiriyor. Nisbeten yayvan ama bir modül derince bir pişirme tenceresi kullanmanız tavsiye edilir. Bu hem karamelize edeceğimiz sütün daha fazla yüzeyden ısı almasına hem de karamelize ederken rahat karıştırabilmenize imkan sağlıyor. Dulce de leche, İspanyolca süt reçeli manasına gelen bu tanım Arjantin menşeli bir lezzettir. 
  • Pastörize olmayan emin olduğunuz yerden temin edilmiş taze inek sütü kullandığınız takdirde reçel daha kısa müddette kıvam alacaktır.
     
  • Karbonat eklediğiniz an süt köpürmeye başlayacağı için; süt düzeyinin üzerinde oldukça boşluk kalacak büyüklükte bir tencere kullanmanız önerilir.
     
  • Çubuk vanilya kullanmadan da reçel yapabilirsiniz.
     


SÜT REÇELİ TANIMI:

GEREÇLER

1 litre süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya çubuğu



YAPILIŞI

Geniş bir tencerede süt, vanilya ve şekeri kaynatın.

Süt kaynayınca kabartma tozunu ek edin.

Kısık ateşte daima karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.



Vanilya çubuğunu tencereden çıkarıp orta ara karıştırın.

Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın.

Akabinde kavanoza koyun ve soğuduktan sonra kapağını kapatıp bozdolabında saklayın.

Afiyet olsun...

 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,854Kullanıcılar
yasinakSon üye
Üst Alt