Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay tas kebabı nasıl yapılır? Lokanta usulü tas kebabı tarifi

En kolay tas kebabı nasıl yapılır? Lokanta usulü tas kebabı tarifi
0
36

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
enfes_tas_kebabi_nasil_yapilir_1595313549_7324.jpg

Etli yemeklerin baş tacı olan ve yedikçe yemek isteyeceğiniz tas kebabının en mükemmel tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının evde yapabileceğiniz tarifi yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta usulü tas kebabı tarifi.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Etli yemek değinildiğinde ilk akla gelen ve sulu bir şekilde sofralara servis edebilen tas kebabı, Osmanlı mutfağının baş köşesinde yer alan et yemeklerinden birisi olarak bilinmektedir. Yumuşacık etli enfes bir yemek arıyorsanız tas kebabını tercih edebilirsiniz. Tas kebabı tarifini evinizde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda tas kebabı tarifini mevsim sebzeleri ile lezzetlendirebilirsiniz. Düdüklü tencerede, güveçte, normal çelik tencerede pişirebileceğiniz kolay tas kebabı tarifini bilmeyenler için açıklıyoruz.  Yapımı çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının evde yapabileceğiniz tarifi yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta usulü tas kebabı tarifi.



TAS KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet patates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
2, 5 su bardağı sıcak su
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ

Patatesleri kızartmak için;

Sıvıyağ

Q3rOz_1556962390_5404.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle kuşbaşı etleri sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin.

Ayrı bir tencerede soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun.

VRQsT_1595313582_7109.JPG

Salçasını ekleyin kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edin.

Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin. Eğer suyu az olursa ilave edebilirsiniz.

Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

 

Similar threads

Etli yemeklerin baş tacı olan ve yedikçe yemek isteyeceğiniz tas kebabının en kusursuz tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Üretimi çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının konutta yapabileceğiniz tanımı yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta metodu tas kebabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Etli yemeklerin baş tacı olan ve yedikçe yemek isteyeceğiniz tas kebabının en mükemmel tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının evde yapabileceğiniz tarifi yazımızda. Etli yemek değinildiğinde ilk akla gelen ve sulu bir şekilde sofralara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Tas kebabı konutunuzda rahatlıkla pişirebileceğiniz pratik ve lezzetli kebaplardan biridir. Tas kebabı, Osmanlı mutfağından günümüze çok sevilen sulu et yemekleri ortasında yerini almaktadır. Her lokmada kendine hayran bırakan bu lezzetin yanında tane tane pirinç pilavına kimse hayır diyemez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo kuşbaşı et 2 kuru soğan 4 orta boy patates 5 diş sarımsak Kurutulmuş acı biber Sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz, karabiber, kimyon, 1 adet defne yaprağı Tas Kebabı Tarifi Yapılışı Biz tas kebabını böyle daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Tas Kebabı Tarifi Pratik Tas Kebabı yapılışı Pratik Tas Kebabı Tarifi Resimli Tas Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler 500 gr kuşbaşı et 2 soğan 1 yemek yemek kaşığı salça 12 yemek yemek kaşığı sıvıyağ tuzlu karabiber Pratik Tas Kebabı Tarifi Kuşbaşı etleri öncelikle az bir yağda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt