
Basitçe hazırlanan öğlen ve akşam yemekleriniz için şahane bir alternatif olacak, tavuk köftesi nasıl yapılır? Tavuk köftesi yapmanın püf noktaları nelerdir? Neredeyse her insanın vazgeçilmezi olan köfteleri bir de tavuk eti ile denemek isteyenler için tanımı bütün ayrıntılarıyla çabucak aşağıda…
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Protein ve demir bakımından güçlü olan tavuk köftesi, en pratik tanımlardan biridir. İsteğe nazaran kızartma ve ızgara yöntemiyle pişirilebilir. Köftenin tavuk halini sevenler için olağanüstü bir alternatif. Çıtır tavuk köftesi her öğünde kıymetlendirilebilir. Tabağınızda çıtır çıtır bir lezzet için yer açın. İster öğle ister akşam ister de gece atıştırmalığında mis üzere fırında tavuk köftesi yemek kim istemez. Kırmızı ete düzgün bir alternatif olan tavuk köftesi fırında yapılınca hafif bir yemek olacaktır. Bir kez yiyince asla vazgeçemeyeceğiniz lezzet olan fırında tavuk köftesi sandığınız kadar güç da değil.
- Kemiksiz tavuk göğüs etinden yapılan tavuk köfteleri, epeyce yağsız olduğu için köftelere biçim vermeden evvel ellerinizi zeytinyağına bulayın, pişirme esnasında ayrıyeten zeytinyağı kullanmayın.
- Aksi takdirde köftelere form vermek zorlaşacak ve pişirme evresinde yapışacaktır.
TAVUK KÖFTESİ TANIMI:
MATERYALLER
600 gram kemiksiz tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı galeta unu ya da bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Çeyrek demet nane
Çeyrek demet maydanoz
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Tavuk etini küçük küçük doğrayıp mutfak robotunda kıyma haline getirin.
Karıştırma kabına aldığınız kıymaya yumurta, galeta unu, kimyon, kekik, tuz ve karabiberi ek edin.
Kuru soğanı rendeleyin.
Nane, maydanoz ve kişnişi ince ince kıyıp köfte harcına katın.
Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.
Elinizi yağlayıp köfteye hal verin. Köftelerinizi 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Tavayı güzelce ısıtıp köftelerin iki tarafını da kızartın.
Afiyet olsun...