Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay tavuk şiş nasıl yapılır? Fırında tavuk şiş yapmanın püf noktaları

En kolay tavuk şiş nasıl yapılır? Fırında tavuk şiş yapmanın püf noktaları
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda_tavuk_sis_nasil_yapilir_1561966879_9606.jpg

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan tavuk şiş konutta kolaylıkla yapabileceğiniz enfes bir yemek. Yanında pilavla servis edebileceğiniz tavuk şiş pratik olmasıyla da yalnızca 5 dakikanızı alacak cinsten. Fırında tavuk şiş nasıl yapılır? Tavuk şiş yapmanın püf noktaları nelerdir? öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Şiş tavuk yahut tavuk şiş, Osmanlı mutfağı aracılığıyla Yakın Doğu'ya yayılmış bir yemektir. Azerbaycan, Ermenistan, İsrail, Irak, Lübnan, Mısır, Suriye ve Ürdün'de tüketilmektedir. İran'da ise cüce kebabı isimli bir gibisi yapılmaktadır. Tıpkı dışarıda yediğiniz lezzette bir tavuk pişirmek istiyorsanız sırrı sos ve marine edilmesinde. Hem pratik hem lezzetli bir akşam yemeği için yanına pilav ya da makarna ile enfes olacak bir tanımı sizlerle paylaşıyoruz. Tam kıvamında süper bir tavuk şiş hazırlamak istiyorsanız kesinlikle hazırladığımız bu tarife göz atın. İmali çok kolay olan tavuk şiş, konuklarınıza hazırlayabileceğiniz sunumu hayli şık bir yemektir. Pekala konutta fırın kullanarak enfes bir tavuk şiş nasıl hazırlanır?
  • Tavuk etlerinizi ne kadar çok marine ederseniz o kadar lezzetli olacaktır.
     
  • Izgaranız yok ise tavuk şişlerinizi tavada da kolay bir formda yapabilirsiniz.
     
  •  Tavuk şişleriniz üzere domates, patlıcan, biber üzere zerzevatları şişe dizip pişirdiğiniz sebzelerle menünüzü zenginleştirebilirsiniz.
     


FIRINDA TAVUK ŞİŞ TANIMI:

MATERYALLER

1 kilogram kemiksiz göğüs eti ya da pirzola

Marine için;

3 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
5 diş sarımsak
tuz
kekik
pul biber
1 yemek kaşığı salça
kimyon



YAPILIŞI

Geniş bir kabın içerisine marine gereçlerini alarak güzelce karıştırın.

Daha sonra etlerini doğrayıp hazırladığınız sosun içine boşaltın ve güzelce karıştırın.

İki saat kadar buzdolabında dinlenmesi için bekletin.

Hazır hala gelen tavukları güzelce şişe dizip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Ortada çevirerek 180 derecede pişirin.

Afiyet olsun...


 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt