Bahar ve yaz mevsiminin sevilen yemekleri arasında yer alan taze fasulye zeytinyağlıların baş tacıdır. Hem doyurucu hem de besleyici olan enfes taze fasulyenin tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Akşam yemeğinde çok sık yaptığımız yemek türlerinden bir tanesi de taze fasulyedir. Bugün ne pişirsem diye düşünenler taze fasulye tarifine bakıyor. Genellikle yaz aylarında pazar tezgahlarına gelen ve sık sık yapılan taze fasulyenin pratik tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hemen hemen her yöre tarafından sevilen taze fasulye yemeği, hem kıymalı yemeği hem de zeytinyağlısı yapılabiliyor. Taze fasulye lezzetli olması aynı zamanda hafif yemeklerde biri olmasıyla büyük küçük demeden herkesin severek yediği yemekler arasında yer alır. Göz sağlığına faydalı olduğunu duyuran uzmanlar haftada 1 kez mutlaka taze fasulye yenilmesini öneriyor. Peki taze fasulye yemeği nasıl yapılır?
TAZE FASULYE TARİFİ:
MALZEMELER
600 gram taze fasulye
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayarak tencerenin içerisine sıvı yağ ile beraber alın.
Sarımsakları ince cinde kesip, domatesleri rendeleyin. Hepsini tencerede güzelce kavurun.
Doğranmış taze fasulyeyi de tencereye ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
Tuz, toz şeker ve sıcak suyu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
Pişene kadar ara ara karıştırın. Pişen taze fasulyeyi ister soğuk isterseniz de ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...