Çay saatlerinde ve ani gelen konuklara pratik bir halde hem de fırını kullanmadan kek hazırlamak istiyorsanız tencerede kek tanımını deneyebilirsiniz. Uzman şeflerin bile sık sık yaptıkları tencerede kek tanımı vazgeçilmeziniz olacak. Tencerede pişen enfes kekin tanımı için yazımızı inceleyin.
Tatlı krizlerinizi bastırmak birebir vakitte pratik bir tatlı hazırlamak isteyenlere tencerede kek mükemmel bir tanım olabilir. Öğrenci meskenlerinde de yapılabilecek fırın ve mikser olmadan tam kıvamında bir kek pişirebilirsiniz. Yapılışı ve pişmesi kolay olan tencerede kek tanımına çocuklarınız da çok beğenecek. İster sade, ister mozaik, isterseniz de farklı aromalı yapabilirsiniz. Tencerede kek üretimi kolay lezzeti bol bir tanım olmakla birlikte değişik üretimi ile de eğlenceli anlara neden oluyor. İşte hem lezzetli hem de değişik imali ile tencerede kek tanımı...
- Kek pişirmek mutfak sanatının ve bilimin bir karışımıdır. Epeyce ihtimam isteyen bir iştir. İçi pamuk üzere yumuşacık, dışı kıtır kabuklu bir kek yapabilmek için ufak detayları gözden kaçırmamak birinci şarttır.
- Kek yapmak için birinci olarak materyaller yanlışsız sıra ile eklenmelidir. Şayet gereçlerin sırası değişirse kekin kıvamı tutmayacaktır.
- Sıra ile birlikte kullanılan gerecin birbirine yakın ısıda olması da kek yapmak için değer taşır.
- Oda sıcaklığında yumurta kullanılıyorsa tekrar birebir sıcaklıkta bekletilmiş süt ve yağ, kekin çok daha kısa müddette olması gereken hale gelmesine yardımcı olur.
TENCEREDE KOLAY KEK TANIMI:
GEREÇLER
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1, 5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Yumurtayla şekeri yüksek süratte güzelce çırpın. Akabinde sütle sıvı yağı da ekleyin.
Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da çırptıktan sonra ısıya güçlü kabı margarinle yağlayın.
Yağlanan kaba kek hamurunu dökün.
Büyük bir tencerenin içerisine de kek hizasına gelene kadar soğuk su koyun.
Evvel orta dereceli ateşte kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini sağlayın.
Birinci 30-35 dakika kapağı muhakkak kapağını açmayın. Maksimum 50-55 dk da hazır olan keki çabucak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...