Lezzetiyle sizi hayrete düşürecek en hoş tost tanımları, Ayvalık tost tanımları, hiç denemediğiniz kolay, kahvaltılık, farklı tost tanımları yasemincom'da! Tost nasıl yapılır? En lezzetli tost çeşitleri nelerdir? İşte, kaşarlı ve sucuklu tosttan sıkılanlar için kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler:
Tost, iki dilim ekmek ortasına yerleştirilen bir yahut birden fazla gerecin ekmeklerle birlikte ısıtılması suretiyle yapılan sıcak sandviç. Çoklukla kaşar, salam, sucuk, domates üzere materyaller kullanılır. Okula ve işe giderken paketlenerek götürülen, açlık bastırdığında birinci akla gelen yemeklerden biri olarak tost, hem lezzeti, hem de doyuruculuğuyla çok sevilir. Kısa müddette hazırlandığı için, az vakti olanları da yemek yapma kederinden kurtarır. Klasik kaşarlı, sucuklu tostu herkes bilir, bu sefer bilinmeyen tatları sizlerle buluşturuyoruz. İşte, meskende kolay kolay yapabileceğiniz farklı, nefis ve pratik tost tanımı:
BAKKAL TOSTU TANIMI:
FRENCH TOST TANIMI:
MATERYALLER
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
4 dilim tost ekmeği
Kızartmak için
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Pudra şekeri
Bal
YAPILIŞI
Yumurta, süt, tarçın ve vanilyayı bir kasede çırpın. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip üçgen dilimler elde edecek biçimde çaprazlamasına ikiye kesin.
Dilimlediğiniz ekmekleri yumurtalı karışıma batırın ve tereyağında her iki tarafını da kızartın. Kızaran ekmekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. French tostlarınızı bir servis tabağına alın.
Üzerine bal gezdirip pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.
AYVALIK TOSTU TANIMI:
Türk mutfağında tost denildiğinde birinci akla gelen Ayvalık tostudur şüphesiz. Sosis, sucuk, turşu ve peynir ile hazırlanan Ayvalık tostunu, çay eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.
SUSURLUK TOSTU:
AKDENİZ TOSTU TANIMI:
MATERYALLER
4 dilim tost ekmeği
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi
2 dilim beyaz peynir
2 dilim lisan peyniri
1 kol fesleğen
1 kısım roka
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Tost ekmeklerinden iki adedinin iç kısmına domates salçası, kalan iki adedine ise zeytin ezmesi sürün. Domates salçasının üzerine beyaz peynir, lisan peyniri ve ince kıyılmış fesleğen ve rokayı ek edin.
Zeytin ezmeli dilim ile üzerini kapatın. Başka tost için de birebir süreci tekrarlayın. Tost ekmeklerinin üzerlerine tereyağı sürüp tost makinesinde kızartın. Sıcak servis yapın.
FIRINDA TOST TANIMI:
MATERYALLER
12 dilim tost ekmeği
12 dilim jambon
1 yemek kaşığı pesto sos
12 dilim taze kaşar peyniri
6 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 kısım maydanoz (Kıyılmış)
YAPILIŞI
Fırın tepsisini yağlayın. Tost ekmeklerinin yarısının üzerine pesto sos sürüp fotoğrafta gördüğünüz üzere sıralayın.
Üzerlerine dilimlenmiş jambonu ve taze kaşar peynirini yerleştirin. Gereçlerin üzerlerine kalan 6 dilim tost ekmeğini kapatın.
Evvelce ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Tereyağını farklı bir tavada eritip, yumurtaları göz göz olacak biçimde pişirin.
Fırından çıkan tostların üzerlerine yerleştirin, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve tuz serpip çabucak servis yapın.
Afiyet olsun...