Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En kolay Trabzon yağlı pide nasıl yapılır? Trabzon yağlı pide yapmanın püf noktaları

En kolay Trabzon yağlı pide nasıl yapılır? Trabzon yağlı pide yapmanın püf noktaları
0
39

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
en_kolay_trabzon_yagli_pide_nasil_yapilir_trabzon_yagli_pide_yapmanin_puf_noktalari_1602588786_6868.jpg

Trabzon yağlı pidesi, sadece Karadeniz’de değil Türkiye’nin dört bir yanında çok sevilen pidelerimizden biridir. Yumurtası tam kıvamında yapıldığında adeta parmaklarınızı yedirtecek Trabzon yağlı pidenin tarifini ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Dünyanın en lezzetli pidelerinden birisi olan Sürmene yani diğer bir isimle Trabzon yağlı pide, dillere destan peyniri, tereyağı, özel hamur ve organik yumurtanın birleşmesi ile her öğünde tüketebileceğiniz krallara layık bir yemektir. Trabzon peyniri, çıtır pide ve ortasındaki rafadan yumurtanın birleşimini kelimeler anlatmaya yetmez. Günün her saatinde tüketilebilecek Trabzon peynirli pide lezzetli olduğu kadar sağlıklı da bir üründür. Pide severlerin gönül rahatlığı ile tüketebileceği Trabzon peynirli pide özellikle kahvaltıların baş tacı olabilecek bir pidedir. Yöresel malzemelerin Karadenizli ustalarımızın maharetli elleri ile buluşması sonucu ortaya çıkan bu üründe aynı zamanda Trabzon ilinin köylerinden tedarik edilen hakiki tereyağı kullanılır. Odun ateşinden çıkan pidenin üzerine sürülen bu tere yağı pideye son dokunuşunu yapar ve lezzet patlaması oluşturması için masanıza kadar getirilir. Sizler de evde yapabileceğiniz Trabzon yağlı pide, 70’li yıllardan beri yapılıyor. Peki evde Trabzon yağlı pide nasıl yapılır? Tarifi yazımızda:

c98Ry_1602588911_4655.jpg

TRABZON YAĞLI PİDE TARİFİ:

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

200 gram kolot peyniri
50 gram tel peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta

s9kNI_1602588850_3545.jpg

YAPILIŞI

Mayayı ılık suyla karıştırıp içine zeytinyağını ekleyin ve erimesi için birkaç dakika bekleyin.

Unu bir kaseye alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu unun ortasına ekleyin.

Hamuru güzelce yoğurup mayalanması için nemli bir örtünün altında yarım saat kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru ikiye bölüp elinizle çekiştirerek açabildiğiniz kadar ince açın.

Kenarlarını 1 parmak kalınlığında içeri doğru katlayın.

Fırını 240 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra hamurları fırına verin ve 5 dakika kadar pişirin.

Bu esnada peyniri rendeleyin.

Pişirdiğiniz hamurları fırından alıp peyniri üzerine yayın ve 5 dakika daha fırınlayın.

Yeniden fırından aldığınız pidelerin üzerine tereyağını ve yumurtayı ekleyin.

Pideleri fırına verip fırını kapatın.

Yumurta pidenin sıcağıyla piştiğinde çıkarıp servis edin. 

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Bursa’da kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tahinli pide son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Kıvamı, görünüşü ve damaklarda bıraktığı tat ile çok beğeneceğiniz tahinli pidenin yapımını sizlerle paylaşıyoruz. Tahinli pide, genellikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Yalnızca akşam yemeklerinde değil günün her saatinde giden mükemmel bir öğün olacak yumurtalı pide, maharetli ustaların ellerinde gizli. Sizler de meskeninizde yumurtalı pideyi yapabilirsiniz. Pekala en kolay yumurtalı pide nasıl yapılır? Yumurtalı pide yapmanın püf noktaları yazımızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Sadece akşam yemeklerinde değil günün her saatinde giden harika bir öğün olacak yumurtalı pide, maharetli ustaların ellerinde saklı. Sizler de evinizde yumurtalı pideyi yapabilirsiniz. Peki en kolay yumurtalı pide nasıl yapılır? Yumurtalı pide yapmanın püf noktaları yazımızda. Yumurtalı Pide...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Bursa’ya özgür bir tür kıymalı pide olan cantik adeta damaklara şenlik olacak. Bildiğimiz pidelere kıyasla daha ufak olan bu lezzet, genelde hafta sonu kahvaltılarında tüketiliyor. Şehirde cantık fırınlarının önü pazar sabahları kuyruk oluyor. Peki evde cantik pide nasıl yapılır? Cantik pide...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Lokantalarda ya da restoranlarda yediğiniz lezzetli kıymalı pideyi evde sağlıklı koşullarda hızlıca hazırlayabilirsiniz. Evde yapacağınız kıymalı pideyi ister akşam yemeklerinde ister çay saatlerinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Nasıl mı? Evde kolay kıyamlı pidenin yapılışı haberimizde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,496Konular
981,661Mesajlar
29,728Kullanıcılar
berat21321Son üye
Üst Alt