iltasyazilim
FD Üye
En Kolay ve En Lezzetli Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo ıspanak
*1 orta boy soğan
*Yarım yemek kaşığı salça
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 orta boy patates (haşlanmış)
*1 orta boy havuç (irice rendelenmiş)
*Tuz
*karabiber
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*15 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
En Kolay ve En Lezzetli Ispanak Graten Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar
Ispanağı yoğurtlu ve yumurtalı yemenin dışında harika bir alternatif yemek olarak sizlerle paylaşmak isterim Üstelik bir et yemeğinin yanında harika bir sebze yemeği olarak misafirlerinize de sunabilirsiniz Buyurun tarifimize
Ispanağı temizleyip irice doğrayalım Zeytinyağında önce yemeklik doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuralım Ardından salçayı ilave edelim Birkaç kez çevirelim Son olarak ıspanağı katalım Suyunu salıp sonra çekene kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim Tuz ve karabiberi ilave edelim Kendi halinde ılımaya bırakalım
Beşamel sos için erittiğimiz tereyağında unu birkaç dakika kavuralım Sütü yavaş yavaş ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim Tuz ve karabiberi ilave edelim Ocaktan alalım
Haşlanmış patatesi irice ve yassı şekilde doğrayalım Havucu irice rendeleyelim Bu iki sebzeyi pişmiş ıspanak ile iyice karıştıralım Küçük boy dikdörtgen fırın kabına sebze karışımını yayalım Üzerine beşamel sosu dökelim En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim Hafif ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst pişirme ayarında 20 dakika üzeri kızarana dek pişirelim 10 dakika da sadece üst pişirme ayarında üzerini kızartalım Fırından alıp dilimleyerek servis yapalım
*Yarım kilo ıspanak
*1 orta boy soğan
*Yarım yemek kaşığı salça
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 orta boy patates (haşlanmış)
*1 orta boy havuç (irice rendelenmiş)
*Tuz
*karabiber
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*15 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
En Kolay ve En Lezzetli Ispanak Graten Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar
Ispanağı yoğurtlu ve yumurtalı yemenin dışında harika bir alternatif yemek olarak sizlerle paylaşmak isterim Üstelik bir et yemeğinin yanında harika bir sebze yemeği olarak misafirlerinize de sunabilirsiniz Buyurun tarifimize
Ispanağı temizleyip irice doğrayalım Zeytinyağında önce yemeklik doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuralım Ardından salçayı ilave edelim Birkaç kez çevirelim Son olarak ıspanağı katalım Suyunu salıp sonra çekene kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim Tuz ve karabiberi ilave edelim Kendi halinde ılımaya bırakalım
Beşamel sos için erittiğimiz tereyağında unu birkaç dakika kavuralım Sütü yavaş yavaş ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim Tuz ve karabiberi ilave edelim Ocaktan alalım
Haşlanmış patatesi irice ve yassı şekilde doğrayalım Havucu irice rendeleyelim Bu iki sebzeyi pişmiş ıspanak ile iyice karıştıralım Küçük boy dikdörtgen fırın kabına sebze karışımını yayalım Üzerine beşamel sosu dökelim En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim Hafif ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst pişirme ayarında 20 dakika üzeri kızarana dek pişirelim 10 dakika da sadece üst pişirme ayarında üzerini kızartalım Fırından alıp dilimleyerek servis yapalım