Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay ve şifalı pancar turşusu nasıl yapılır? Pancar turşusunun faydaları neler?

En kolay ve şifalı pancar turşusu nasıl yapılır? Pancar turşusunun faydaları neler?
0
307

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_kolay_ve_sifali_pancar_tursusu_nasil_yapilir_tam_kivaminda_pancar_tursusu_1633766944_2587.jpg

Pancar turşusu en pratik ve lezzetli turşulardan biridir fakat değeri nedense pek bilinmez. Tam mevsimi olan, pırıl pırıl rengi ve doyumsuz lezzetiyle damaklarda iz bırakan kırmızı pancarın turşusunun tam kıvamında olması için harika tanım yazımızda.


HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
Uzmanlar koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirmenin değerli olduğunu vurguladı. Bağışıklığı güçlendirmenin en yeterli yolu da besinlerde geçiyor. Birçok besin içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirerek bedenimize sıhhat verirler. Besin pahası ve antioksidan bedeli yüksek olan besinler vatandaşlar tarafından araştırılıyor.



Beslenmenin sıhhat ve ömür kalitesi açısından en değerli öge olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Büşra Atmaca, "Corona virüse karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek maksatlı probiyotikten güçlü besinlere kıymet vermemiz gerekecek. Kırmızı pancar anti oksidan özelliği yüksek bir besin. Birebir vakitte da demir ve A vitamini açısından yüksek. Yeniden kırmızı pancar bedenimizin oksijenlenmesini artıran bir besin. Teneffüs yolu düşüncelerinde hayli kıymetli olduğunu düşünüyorum" dedi.  Kırmızı pancar, besleyici ve yararlı bir kök sebzedir. Doğal antioksidan özelliği vardır ve kansere karşı esirgeyicidir.  

PANCAR TURŞUSUNUN YARARLARI NELER?


  • Turşulama süreci ile pancarın tazeliğini koruyabilir ve taze pancarın içerdiği vitaminleri ve mineralleri rastgele bir hasara uğratmadan saklayabilirsiniz.
  • Kırmızı pancar turşusunu günlük hayatta tüketmek kilo vermeye, kemikleri müdafaaya, kan basıncını düzenlemeye ve kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur.

  • Rengiyle ve lezzetiyle sofralarımıza renk katan kırmızı pancar, antioksidan ve mineral açısından varlıklı bir besin. Bu sağlıklı yiyecek çiğ yahut turşu olarak tüketilebileceği üzere yemeklere de eklenebilir.  
  • İçeriğinde A, B6, B12, C, E ve K vitaminleri bulunmaktadır. Birebir vakitte fosfat ve potasyum üzere birçok mineral içeren pancar kansere karşı esirgeyici misyonu yapmaktadır.
  • Pancar betalain denilen fitonutrientler içerir. Bu unsur kalp damar hastalıkları üzere kronik hastalıkları da engelleyebilir.
KIRMIZI PANCAR TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Kış aylarında çok sevilerek yenilen turşulardan pancar turşusunu yapmak çok kolay. Pancarın sıhhatimiz açısından da yararları saymakla bitmez. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle kalp sıhhatinden cilt bakımına kadar pek çok alanda bizlere yarar sağlıyor. Gelin daima birlikte bu yararlı pancarın turşunu hazırlayalım. Sofralarınızda baş köşeye koyacağınız bu turşuyu sevdikleriniz de severek yiyecekler.

Püf Noktası:
  • Pancarların sertliğine dikkat ederek haşlama müddetini kendiniz ayarlayın.
  • Turşunuzu kurarken kaya tuzu kullanın.
  • İnce tuz kullanırsanız turşunuz çok daha erken erir.
  • Güneş almayan ve serin bir yerde bekletin.


PANCAR TURŞUSU TANIMI:

GEREÇLER

2 kilogram kırmızı pancar
6-7 diş sarımsak
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz



YAPILIŞI

Pancarları fırçayla düzgünce yıkayın zira soymadan pişirecek ve pişirme suyunu kullanacaksınız.

Temizlediğiniz pancarların kök ve yapraklarını kesin. (Yaprak ve sapları atmayın, ıspanak üzere kavurup nefis bir yemek yapabilirsiniz.)

Üzerini 2 parmak geçecek kadar suyun içinde pancarlarınızı haşlayın.

Haşlanan pancarları sıcakken incecik soyun ve irice doğrayın.



Pancarları kavanoza alın, sarımsakları da 2-3 kesime bölüp kavanoza ekleyin.

Pancarların haşlama suyuna sirkeyi, şekeri ve tuzu ek edip karıştırarak eritin.

Bu suyu kavanoza ek edin ağzını sıkıca kapatın.

Oda sıcaklığında 2 gün beklettiğinizde turşunuz yemeye hazırdır.

Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirip kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Pancar turşusu en pratik ve lezzetli turşulardan biridir ancak kıymeti nedense pek bilinmez. Tam mevsimi olan, pırıl pırıl rengi ve doyumsuz lezzetiyle damaklarda iz bırakan kırmızı pancarın turşusunun tam kıvamında olması için muhteşem tarif yazımızda. HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Pancar turşusu en pratik ve lezzetli turşulardan biridir ancak kıymeti nedense pek bilinmez. Tam mevsimi olan, pırıl pırıl rengi ve doyumsuz lezzetiyle damaklarda iz bırakan kırmızı pancarın turşusunun tam kıvamında olması için muhteşem tarif yazımızda. HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *2 kg kırmızı pancar *2 su bardağı elma ve ya üzüm sirkesi *3 yemek kaşığı kaya tuzu *45 diş sarımsak *45 adet acı biber *Üzerini geçecek kadar su Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Merhabalar; Öncelikle pancarların kabuklarını soyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo kırmızı pancar *10 diş kadar sarımsak (23’e bölünerek kullanılacak) *Sirke *Tuz *Su *2 adet kesme şeker Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Kırmızı pancarları patates haşlar gibi haşlayın Haşlama suyuna bir çorba kaşığı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Pancar kollarıyla hazırlanan ve her yemekte uzunluk gösteren pezik turşusu, her yıl büyük bidonlarda hazırlanır. Yararları saymakla bitmeyen turşular, bilhassa kış aylarında sofralarımıza hem renk, hem de lezzet katıyor. Pekala kol turşusu yani pezik turşusu nasıl yapılır? Meskende pezik turşusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt