Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay ve şifalı pancar turşusu nasıl yapılır? Pancar turşusunun faydaları neler?

En kolay ve şifalı pancar turşusu nasıl yapılır? Pancar turşusunun faydaları neler?
0
78

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
en_kolay_ve_sifali_pancar_tursusu_nasil_yapilir_tam_kivaminda_pancar_tursusu_1633766944_2587.jpg

Pancar turşusu en pratik ve lezzetli turşulardan biridir ancak kıymeti nedense pek bilinmez. Tam mevsimi olan, pırıl pırıl rengi ve doyumsuz lezzetiyle damaklarda iz bırakan kırmızı pancarın turşusunun tam kıvamında olması için muhteşem tarif yazımızda.


HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE
Uzmanlar koronavirüse karşı bağışıklığı güçlendirmenin önemli olduğunu vurguladı. Bağışıklığı güçlendirmenin en iyi yolu da besinlerde geçiyor. Birçok besin içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirerek vücudumuza sağlık verirler. Besin değeri ve antioksidan değeri yüksek olan besinler vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

hlSTj_1636102525_4467.jpg

Beslenmenin sağlık ve yaşam kalitesi açısından en önemli unsur olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Büşra Atmaca, "Corona virüse karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek amaçlı probiyotikten zengin besinlere önem vermemiz gerekecek. Kırmızı pancar anti oksidan özelliği yüksek bir besin. Aynı zamanda da demir ve A vitamini açısından yüksek. Yine kırmızı pancar vücudumuzun oksijenlenmesini artıran bir besin. Solunum yolu sıkıntılarında oldukça önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.  Kırmızı pancar, besleyici ve faydalı bir kök sebzedir. Doğal antioksidan özelliği vardır ve kansere karşı koruyucudur.  

PANCAR TURŞUSUNUN FAYDALARI NELER?

1sm5W_1636102528_5083.jpg
  • Turşulama işlemi ile pancarın tazeliğini koruyabilir ve taze pancarın içerdiği vitaminleri ve mineralleri herhangi bir hasara uğratmadan saklayabilirsiniz.
  • Kırmızı pancar turşusunu günlük hayatta tüketmek kilo vermeye, kemikleri korumaya, kan basıncını düzenlemeye ve kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur.
ZzGqO_1636102533_3788.jpg
  • Rengiyle ve lezzetiyle sofralarımıza renk katan kırmızı pancar, antioksidan ve mineral açısından zengin bir besin. Bu sağlıklı yiyecek çiğ veya turşu olarak tüketilebileceği gibi yemeklere de eklenebilir.  
  • İçeriğinde A, B6, B12, C, E ve K vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda fosfat ve potasyum gibi birçok mineral içeren pancar kansere karşı koruyucu görevi yapmaktadır.
  • Pancar betalain denilen fitonutrientler içerir. Bu madde kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalıkları da engelleyebilir.
KIRMIZI PANCAR TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Kış aylarında çok sevilerek yenilen turşulardan pancar turşusunu yapmak çok kolay. Pancarın sağlığımız açısından da faydaları saymakla bitmez. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle kalp sağlığından cilt bakımına kadar pek çok alanda bizlere fayda sağlıyor. Gelin hep birlikte bu faydalı pancarın turşunu hazırlayalım. Sofralarınızda baş köşeye koyacağınız bu turşuyu sevdikleriniz de severek yiyecekler.

Püf Noktası:
  • Pancarların sertliğine dikkat ederek haşlama süresini kendiniz ayarlayın.
  • Turşunuzu kurarken kaya tuzu kullanın.
  • İnce tuz kullanırsanız turşunuz çok daha erken erir.
  • Güneş almayan ve serin bir yerde bekletin.


PANCAR TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

2 kilogram kırmızı pancar
6-7 diş sarımsak
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

eIQJa_1633767002_2504.jpg

YAPILIŞI

Pancarları fırçayla iyice yıkayın çünkü soymadan pişirecek ve pişirme suyunu kullanacaksınız.

Temizlediğiniz pancarların kök ve yapraklarını kesin. (Yaprak ve sapları atmayın, ıspanak gibi kavurup nefis bir yemek yapabilirsiniz.)

Üzerini 2 parmak geçecek kadar suyun içinde pancarlarınızı haşlayın.

Haşlanan pancarları sıcakken incecik soyun ve irice doğrayın.

THco8_1633767039_4536.JPG

Pancarları kavanoza alın, sarımsakları da 2-3 parçaya bölüp kavanoza ekleyin.

Pancarların haşlama suyuna sirkeyi, şekeri ve tuzu ilave edip karıştırarak eritin.

Bu suyu kavanoza ilave edin ağzını sıkıca kapatın.

Oda sıcaklığında 2 gün beklettiğinizde turşunuz yemeye hazırdır.

Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirip kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Pancar turşusu en pratik ve lezzetli turşulardan biridir fakat değeri nedense pek bilinmez. Tam mevsimi olan, pırıl pırıl rengi ve doyumsuz lezzetiyle damaklarda iz bırakan kırmızı pancarın turşusunun tam kıvamında olması için harika tanım yazımızda. HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN...
Cevaplar
0
Görüntüleme
308
Pancar turşusu en pratik ve lezzetli turşulardan biridir ancak kıymeti nedense pek bilinmez. Tam mevsimi olan, pırıl pırıl rengi ve doyumsuz lezzetiyle damaklarda iz bırakan kırmızı pancarın turşusunun tam kıvamında olması için muhteşem tarif yazımızda. HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *2 kg kırmızı pancar *2 su bardağı elma ve ya üzüm sirkesi *3 yemek kaşığı kaya tuzu *45 diş sarımsak *45 adet acı biber *Üzerini geçecek kadar su Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Merhabalar; Öncelikle pancarların kabuklarını soyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo kırmızı pancar *10 diş kadar sarımsak (23’e bölünerek kullanılacak) *Sirke *Tuz *Su *2 adet kesme şeker Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Kırmızı pancarları patates haşlar gibi haşlayın Haşlama suyuna bir çorba kaşığı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Pancar kollarıyla hazırlanan ve her yemekte uzunluk gösteren pezik turşusu, her yıl büyük bidonlarda hazırlanır. Yararları saymakla bitmeyen turşular, bilhassa kış aylarında sofralarımıza hem renk, hem de lezzet katıyor. Pekala kol turşusu yani pezik turşusu nasıl yapılır? Meskende pezik turşusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt