Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay yağlı biber turşusu nasıl yapılır? Yağlı biber turşusu püf noktaları

En kolay yağlı biber turşusu nasıl yapılır? Yağlı biber turşusu püf noktaları
0
57

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
en_kolay_yagli_biber_tursusu_nasil_yapilir_yagli_biber_tursusu_puf_noktalari_1635494947_7981.jpg

Yeşil biber ile hazırlanan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kış aylarında sık sık tüketilir. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra vücutta oluşan krampların giderilmesine yardımcı olur. İşte nefis yemeklerinize daha da lezzet katacak yağlı biber turşusu tarifi…



Turşular sebzeleri dört mevsim tüketmek isteyenlerin en iyi yardımcılarından. Örneğin çıtır yaz biberleriyle yapılan bir turşunun yerini tutabilecek çok az şey var. Ancak birçok kişi turşuyu yaptıktan sonra olgunlaşmasını beklerken sabırsızlanıyor. Siz de onlardansanız 3-4 gün içinde yenebilir hale gelen yağlı turşuyu mutlaka denemelisiniz. Enfes turşular yemek için haftalarca beklemenize, ''Oldu mu, olacak mı?'' diye düşünmenize hiç gerek yok. Ocakta çok kısa bir pişirme işleminden geçip, yaptığınız en pratik turşulardan biri olacak yağlı biber turşusu tarifi karşınızda!

YAĞLI BİBER TURŞUSUNUN PÜF NOKTALARI:
  • Yapmış olduğunuz turşuyu güneş görmeyen ve serin bir yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
  • Eğer dolaba koyduğunuzda turşunuzun yağı donmuşsa bu sizi endişelendirmesin. Turşunuzu yemeden 15-20 dakika önce dolaptan çıkartırsanız normale dönecektir.
  • Yeşil biber yerine kırmızı biberle de bu turşuyu hazırlayabilirsiniz.
2JP2X_1635494847_0883.jpg

YAĞLI BİBER TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kg’lık kavanoz
1 kg sivri biber (kıl biber)
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kaya tuzu
6-7 diş sarımsak (kabaca ezilmiş veya irice doğranmış)

ObVtP_1635494853_4055.jpg

YAPILIŞI

Önce biberleri yıkayalım, saplarını keselim.

Sap tarafından uç kısımlarına doğru bıçakla hafifçe çizik atarak yaralım.

Bir tencerenin içine su, tuz, zeytinyağı ve üzüm sirkesini koyarak, kaynatalım.

Yüksek ateşte kaynayan bu karışıma biberleri ve sarımsakları atalım.

2-3 dakika sonra hemen ocağın altını kapatalım.

awVCJ_1635495117_2617.jpg

Biberlerinizin diri kalmaları için fazla ateşte tutmayın.

Biberleri temiz bir maşayla alarak kavanoza dolduralım.

Tencerede kalan turşu suyunu kavanozun üzerinde bir iki parmak boşluk kalacak şekilde kavanoza ekleyelim.

Soğuyunca kapağını sıkıca kapatarak turşuyu buzdolabına alalım.

3-4 gün sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Yeşil biber ile hazırlanan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kış aylarında sık sık tüketilir. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra bedende oluşan krampların giderilmesine yardımcı olur. İşte nefis yemeklerinize daha da lezzet katacak yağlı biber turşusu tarifi… Turşular...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Yağlı Biber Turşusu (Çabuk Turşu) Tarifi İçin Malzemeler *1 kg’lık kavanoz *1 kg sivri biber (kıl biber) *1 su bardağı üzüm sirkesi *1 su bardağı zeytinyağı *1 su bardağı su *1 çorba kaşığı kaya tuzu *67 diş sarımsak (kabaca ezilmiş veya irice doğranmış) Yağlı Biber Turşusu (Çabuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo kıl biber ya da sivri biber (acıtatlı karışık olabilir) *34 diş sarımsak *1 tatlı kaşığı toz şeker *1 yemek yemek kaşığı kaya tuzu ya da sofra tuzu *12 su bardağı ayçiçek yağı *12 su bardağı üzüm sirkesi Yağlı Biber Turşusu Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Yağlı Gül Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 kg gül biber *1 çay bardağı toz şeker *1, 5 çay bardağı sıvı yağ *3 tatlı kaşığı kaya tuzu *1 baş sarımsak(sarımsaklar temizlenip doğranmış olacak) *2 çay bardağı sirke Yağlı Gül Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Biberleri haşlamak için bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Yağlı Biber Turşusu (Trakyanın Meşhur Biber Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo kıl biber (acılı için balık biberi top biberi kullanılabilir) *2 su bardağı üzüm sirkesi *2 su bardağı sıvı yağ *3 su bardağı su *23 yemek kaşığı tuz (kocaman turşuluk tuz) *1 yemek kaşığı şeker *1 baş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt