Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En kolay yalancı tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır? İşte yalancı tavuk göğsü tarifi

En kolay yalancı tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır? İşte yalancı tavuk göğsü tarifi
0
185

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
enfes_yalanci_tavuk_gogsu_tatlisi_tarifi_1611655461_8337.jpg

Sütlü tatlılar arasında en hafif bir o kadar da lezzetli olan tavuk göğsü tatlısını denemek ister misiniz? Orijinalinde tavuk göğsü kullanılan bu tatlının daha zahmetsiz olanı ise yalancı tavukgöğsü adıyla bilinmektir. Çocukların da çok severek beğeneceği yalancı tavuk göğsü tatlısının pratik tarifi sadece yasemin.com'da!

Çat kapı gelen misafirlere şipşak hazırlanabilen bu tarif farklı damak zevklerine de hitap ettiği için Türk mutfaklarında da çok önemli yere sahiptir. Yapımı en kolay olan tatlılardan olan yalancı tavuk göğsünü tattığınızda bu lezzetten bir daha vazgeçemeyeceksiniz.  Sütlü tatlı seven herkesin bayılacağı bir lezzet yalancı tavuk göğsü tatlısı. İçine bisküvi ve damla sakızı gibi farklı malzemeler ekleyip tatlınızın lezzetini çeşitlendirebilirsiniz. Az malzeme kullanılarak kolayca hazırlanan bu enfes tatlıyı denemek isterseniz, yalancı tavuk göğsü tatlısı tarifimiz hemen aşağıda...

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ:

MALZEMELER

1 buçuk su bardağı şeker
5 su bardağı süt
100 gram tere yağ
4 kahve fincanı un
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

OBVf1_1611656228_6029.jpg

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine tereyağı koyun ve ocağın altını yakın. Tereyağı erittikten sonra 4 kahve fincanı unu ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. 

Orta ateşte yaklaşık üç dakika kadar kavurun. Daha sonra 1 buçuk su bardağı şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Karıştırdıktan sonra vanilyayı da ekleyin. Devamlı karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamını alıp kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 5 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatın.

Muhallebiyi en son süzgeçten geçirin. Sunacağınız servis kaselerini biraz su ile ıslattıktan sonra eşit miktarda kaselere paylaştırıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt