Yoğurt çorbaları genelde pirinç ya da buğdayla yapılıyor ancak bugün sizlere hem doyurucu özelliğiyle hem de bereketli olan irmikten bir çorba tanımını veriyoruz. Tatlıların vazgeçilmezi irmiğin yoğurtlu çorbada çok seveceksiniz. Pekala en kolay yoğurtlu irmik çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu irmik çorbasının püf noktaları nelerdir?
Ana yemekten evvel içimizi ısıtan çorbalardan mercimek çorbası, ezogelin çorbasını yeniden baş tacı ettik lakin her gün daima tıpkı çorbaları yapmak da olmaz diyerek kolları sıvadık. Bugün niyetimiz yoğurtlu çorba tanımlarını sofralara taşımak. Besleyiciliği ve verdiği kıvamla birçok çorbanın ana gereci olan yoğurdu bu çorbaları içtikten daha çok seveceksiniz. Bugün sizlere yoğurtlu irmik çorbasının tanımını veriyoruz. Bu tanımımızı 6 aydan sonra ek besine başlayan bebeklerinize uzmana danışarak da verebilirsiniz. Bu çorbayı bir müddet içiren anneler, bebeklerinin kısa müddette kilo aldığından bahsediyor. Gelin yoğurtlu irmik çorbasının tanımını öğrenelim:
YOĞURTLU İRMİK ÇORBASI TANIMI:
MATERYALLER
250 gr kemikli et
1 soğan
1 kereviz
2-3 kol maydanoz
2 kahve fincanı irmik
6 su bardağı su
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı nane
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
YAPILIŞI
Soğan ve kerevizi soyup 2-3 modüle kesin. Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ek edin.
Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın. Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eti bir tabağa alın.
Çorbayı süzgeçten geçirip farklı bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. İrmiği serpip karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin. Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorbaya ekleyin.
Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpıp kaynamakta olan çorbaya daima karıştırarak ek edin. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Margarini tavada eritip nane ve kırmızı tozbiberi hafif kavurun. Sıcak çorbanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
Afiyet olsun...