bilgisayarci
FD Üye
Yumuşacık tam kıvamında tam yedikçe yediren bir kek hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Çay saatlerinde severek tüketeceğiniz yoğurtlu kek adeta vazgeçilmeziniz olacak. Tadı damaklarda kalacak olan yoğurtlu kek annelerimizin yaptığı tariflerden biri. Peki yoğurtlu kek nasıl yapılır? Gelin tarifi birlikte inceleyelim...
Hafif ıslak dokulu, yumuşacık kıvamlı ve pofuduk bir kek hazırlamak için yapmanız gereken tarifin içerisine biraz yoğurt eklemek. Yoğurt kek hamurunun içerisinde girdiğinde hem yumuşacık yapıyor, hem de uzun süre taze kalmasını sağlıyor. Yoğurtlu kekinizi yaptıktan sonra kek fanusunun içerisinde bir hafta bekletebilirsiniz. Çay ve kahve saatlerinde ikram edebileceğiniz yoğurtlu kek mutlaka herkesin denemesi gereken bir tarif. Bildiğiniz tüm tariflere taş çıkaracak olan yoğurtlu kek, ananelerimizin yıllardır sakladığı yöntemler arasında. Sizler de bu keki hazırlamak isterseniz hazırladığımız tarife mutlaka göz atmalısınız.
YOĞURTLU KEK TARİFİ:
MALZEMELER
1,5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Yumurta ile şekeri yüksek hızlı köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra bir kabın içerisinde tüm toz malzemeleri karıştırın.
Yumurtalı karışımın içerisine sıvı yağ, yoğurt ve süzme yoğurdu da ekleyerek güzelce karıştırın.
Limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra toz karışımı eleyerek karışımın içerisine aktarın.
Homojen kıvama gelen karışımı yağlanmış fırın kabının içerisine aktarın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...