Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En lezzetli ev yapımı iskender tarifi

En lezzetli ev yapımı iskender tarifi
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_lezzetli_ev_yapimi_iskender_tarifi_1574323593_2089.jpg

Türk mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan iskender hem yoğurtlu hem pideli hem de bulgur pilavıyla servis ediliyor. Özellikle Bursa'ya yemek için gidilen lezzetli iskenderi evde hazırlamaya ne dersiniz? Orjinal lezzetiyle müthiş iskender tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

İskender, kebap veya İskender döner olarak servis edilen Bursa yöresinin meşhur kebap yemeklerinden biridir. 1867 yılında Kayhan Çarşısı'nda yapımına başlanan iskender, aslında temel malzemesi döner olsa da iskenderi iskender yapan, üstündeki tereyağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır. Bursa’dan tüm dünyaya yayılan bir marka olarak İskender kebabı 150 yıl önce keşfedilmiştir. Yüzlerce yıldır ateşe paralel pişirilen kuzuyu, kemik ve sinirlerinden arındırarak dikey madeni çubuk üzerinde, kendi ekseni etrafında döndürerek yeni bir kebap icat etmiş, İskender kebabı böyle ortaya çıkmıştır. 

0zFNq_1574323555_6243.jpg

İSKENDER KEBAP TARİFİ:

MALZEMELER

300 gram yağsız dana bonfile
1 yemek kaşığı zeytinyağı

İskender’in pidesi için;

2 adet bazlama
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik

Domates sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz

04BqE_1574323537_747.jpg

YAPILIŞI

İskender kebabı bir gece önceden hazırlamaya başlayabilirsiniz. Derin dondurucuda beklettiğiniz yağsız dana bonfileyi ince ince dilimlere ayırın.

Ardından geniş bir tavada zeytinyağını kızıdırıp etleri ters düz pişirin. Bu adımda kekik atabilirsiniz.

Domates sosunu hazırlayabilirsiniz. Sos tenceresinde tereyağını eritin. İçerisinde biber salçası ve domates püresini ilave edip, 1-2 dakika kadar pişirip tuzunu ekleyin.

Servis tabağına pideleri doğrayıp, üzerine kızartılmış etleri ve domates sosunu gezdirin. Kızartılmış tereyağını da gezdirip en son yoğurtla beraber sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt