Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En lezzetli sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır? Tane tane dökülen enfes sebzeli bulgur pilavı

En lezzetli sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır? Tane tane dökülen enfes sebzeli bulgur pilavı
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
en_lezzetli_sebzeli_bulgur_pilavi_nasil_yapilir_1637823899_8852.jpg

Sebzeli bulgur pilavı tanımı hem besleyici hem de epeyce doyurucu bir tanım. Sebzeli bulgur pilavı en çok yapılan yemeklerden biri oluyor. Pekala, sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte, sebzeli bulgur pilavı tanımı:



Et yemeklerinin yanından eksik olmayan bulgur pilavını mevsim sebzeleriyle süslemeye ne dersiniz? Pişirirken mutfağa yaydığı kokusuyla sabırsızlandıran bu lezzet diyet listelerinin de vazgeçilmezi. Öbür yemeklerin yanında tüketilmekle birlikte tek başına da eksiksiz bir öğün olabilir. Hem doyurucu hem de sağlıklı bu pilavda istediğiniz sebzelere yer verebilirsiniz. Kısa müddette pratik bir formda yapabileceğiniz sebzeli bulgur pilavı tanımı epeyce kolay bir tanım. Sevdiklerinize hazırlamak için sebzeli bulgur pilavı tanımı arıyor yada sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız "sebzeli bulgur pilavı tanımı, sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.



SEBZELİ BULGUR PİLAVI TANIMI:

GEREÇLER

2 su bardağı pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
3 adet kırmızı biber
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
Tuz
Karabiber
2,5 su bardağı sıcak su



YAPILIŞI

Öncelikle zerzevatları küp formunda doğrayın.

Akabinde da soğanı da küçük küpler halinde doğrayın.

Tavada kızdırdığınız yağda evvel soğanı ve zerzevatları soteleyin.

Yıkadığınız bulgurun suyunu süzdürdükten sonra tencereye aktarın.

Tuz, salça, karabiber ve naneyi ek ettikten sonra tüm malzemeyi 3 dakika kadar kavurun.

Sıcak suyunu da ekleyerek kısık ateşte 12-13 dakika pişirin.

Suyunu çektikten sonra üzerine kağıt havlu kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun...


 
858,496Konular
981,608Mesajlar
29,709Kullanıcılar
Üst Alt