Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

En Önemli Dualar

En Önemli Dualar
0
147

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Manâlı Dualar

Okunması gereken Kayda Değer Dualar

Nazardan ve her türlü zarardan korunmak için okunan dua:
(Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka)
Manası:
Tüm yaratıkların şerrinden Allahın hatasız kelamlarına âyetlerine yani Kur'ana sığınırım Zira âyetlerinde gizli açık her ilim, her ihsan, her tedbir vardır

Nazar değene okunacak dua:
(Euzü bikelimatillahittammati min şerri külli şeytanin ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin) Bu dua her sabah ve akşam üç defa okunup kendi üzerine veya hastanın üzerine üflenirse, göz değmesinden ve şeytanların ve hayvanların zararından korur
Manası:
Şeytanların, haşaratın ve kem gözlerin şerrinden Allahın hatasız kelamlarına âyetlerine yani Kur'ana sığınırım Zira âyetlerinde gizli açık her ilim, her ihsan, her tedbir vardır

Günahları affettiren en kıymetli tesbih:
(Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber)
Manası:
Allahı hamd ve tesbih ederim Allahtan başka ilah yoktur ve O en büyüktür

Sabah akşam 100 defa okununca bütün günahların affedileceği tesbih:
(Sübhânallahi ve bihamdihi, sübhânallahil azîm)
Manası:
Kemâl sıfatlarla muttasıf ve eksik sıfatlardan beri olan Allahı hamd ile tesbih ederim

Namazda tesbihleri çektikten sonradan duaya eller kaldırırken okunursa günahların affedileceği dua:
(Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli şeyin kadîr)
Manası:
Allahtan başka ilah yoktur İbadete bedel yalnız Allahtır, O birdir, ortağı yoktur, evren Onun mülküdür, hamd Ona mahsustur, O her şeye kadirdir

Sıkıntılardan kurtulmak için okunan sözcüki temcid:
(Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhilaliyyilazîm)
Manası:
Allahtan diğer şiddet baskı sahibi yoktur Her şeye zor ve kuvvet veren oysa zati ve sübuti sıfatların sahibi ulu Allahtır

Korku ve belalardan kurtulmak için sabahtan akşam üç defa okunan dua:
(Bismillâhillezi lâ yedurru measmihi şey ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüvessemi ul alim)
Manası:
Allahın yüce ismine sığınana yerde ve gökte hiç bir şey zarar veremez, O, her şeyi işitir ve bilir

Sabahtan ve akşam okunan iman duası:
(Allahümme inni euzü bike min en üşrike bike şeyen ve ene alemü ve estağfirüke lima laalemü inneke ente allamülguyub)
Manası:
Allahım mahsus şirk koşmaktan sana sığınırım Bilmeyerek koştumsa beni affet, sen her şeyi bilirsin

Yemek Yemek duası:
(Elhamdülillahillezi eşbeana ve ervana mingayrıhavlin minna ve la kuvveh Allahümme at'imhüm kema at'amuna Allahümmerzukna kalben takıyyen, mineşşirki beriyyen la kâfiren ve şakıyyen velhamdülillahi rabbilalemin)
Manası:
Bizim gücümüz kuvvetimiz olmadan, bizi nimetleri ile doyuran ve susuzluğumuzu gideren Allahü teâlâya hamd olsun Ya Rabbi, bize bu yemeğin hazırlanmasında emeği geçen ve bize bu nimetleri ikram edenlere sen de ikram et Ya rabbi, bizim kalbimizi şirk ve kötülüklerden koru Bizlere, dinimizin emirlerine uyan bir kalb nasip eyle

Şükür duası:
(Allahümme mâ esbaha bi min nimetin ev biehadin min halkıke, fe minke vahdeke, lâ şerike leke, fe lekel hamdü ve lekeşşükür)
Manası:
Ya Rabbi, bana ve öteki yarattıklarına verdiğin fiziksel ve manevi nimetlerin sabaha (akşama) değin bizim yanımızda kalması yalnız Sendendir Senin ortağın yoktur Sana hamd ve şükrediyoruz
Akşam okurken (Mâ esbaha) yerine (Mâ emsa) demelidir

Salevat: En kısası
Allahümme salli alâ Muhammed ve alâ âli Muhammed:
Manası:
Allahım Muhammed aleyhisselama ve Onun âline salatü selamlama olsunGünahları affettiren en kıymetli tesbih:
(Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber)
Manası:
Allahı hamd ve tesbih ederim Allahtan başka ilah yoktur ve O en büyüktür

Sabahtan akşam okunması gereken istiğfar:
(Allahümme ente rabbi lailahe illa ente halakteni ve ene abdüke ve ene ala ahdike ve vadike mestetatü euzü bike min şerri ma sanatü ebuü kir binimetike aleyye ve ebuü bi zenbi fağfirli zünubi feinnehü la yağfirüzzünübe illa ente La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zâlimin) Bunu sabah okuyan, akşama kadar, akşam okuyan, sabaha kadar ölürse, şehid olur
Manası:
Allahım, sen benim rabbimsin, senden başka mabud yoktur, ama sen varsın, beni yoktan yaratan sensin, ve ben senin kulunum, gücüm nispetinde sana verdiğim ahdimde ve sözümde duruyorum, işlemiş olduğum fena şeylerin şerrinden sana sığınırım, bana olan nimetlerini ve günahlarımı da sana itiraf ederim, benim günahlarımı affet çünkü senden diğer bağışlayıcı yoktur Senden diğer hiç bir ilâh yoktur, seni tüm noksanlıklardan, tenzîh ederim Doğrusu ben, nefsime haksızlık edenlerdenim

Dinde sebat edip son nefeste iman ile vefat etmek için:
(Allahümme, ya mukallibel kulüb, sebbit kalbi, alâ dinik)
Manası:
Ey büyük Allahım, kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, fakat sensin Kalbimi, dininde sâbit kıl, dininden döndürme, Müslümanlıktan ayırma!

Tecdidi iman ve nikah duası:
(Allahümme innî ürîdü en üceddidelîmâne vennikaha tecdîden bikavli la ilahe illallah Muhammedün Resulullah)
Manası:
Ya Rabbi, la ilahe illallah Muhammedün Resulullah diyerek imanımı ve nikahımı tazeliyorum

Peygamberimizin çok okuduğu dua:
(Allahümme inni eselükessıhhate velafiyete velemanete ve hüsnelhulkı verrıdae bilkaderi birahmetike ya Erhamerrahimin)
Manası:
Ya Rabbi, senden, sıhhat ve sağlık ve emanete hıyanet etmemek ve hoş etik ve kaderden razı olmak istiyorum Ey acıma sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı için, bunları bana ver!

Öfkelenince okunacak dua:
(Allahümmağfir lizenbi ve ezhib gayza kalbi ve ecirni mineşşeytan)
Manası:
Ya Rabbi! Günahımı af eyle Beni kalbimdeki öfkeden ve şeytanın vesvesesinden kurtar *