Ramazan tüm süratiyle tüm rahmetiyle devam ederken 15. gün iftar menüsü için hazırladığımız yemekler yeniden herkesin çok güzeline gidecek. İşte sıcak- soğuk tüm lezzetleriyle sofranızı donatacak 15. gün iftar menüsü ve yemek tanımları...
Türk mutfağına mahsus Ramazan ayı iftar menüsü hazırlamak isteyenler bugün ne pişirsem sorusuna karşılık arıyor. Mübarek oruç ibadetinin 15.gününde hem lezzetli hem doyurucu iftar sofraları hazırlamak için çorba, ana yemek, salata üzere tanımlara bakılmaya başlandı. İftar saatine kısa mühlet kala hazırlayacağınız sağlıklı ve doyurucu yemekler şık sofralarınıza çok yakışacak. Özlemle beklenen mübarek ayı yarıladık bile! Her gün olduğu üzere bugün de Nefis Yemek Tanımları farklı iftar menüsü seçenekleriyle yanınızda. 15. güne özel iftar çorbaları için sıcacık bir lezzet erişteli yeşil mercimek çorbası, Türk mutfağının incisi imam bayıldı ve yanında eşlikçisi çok doyurucu varlıklı lezzet Özbek pilavı! İftar tatlıları olarak favoriniz olacak pratik yassı kadayıf var! Her yaşa hitap edebilecek menümüzü deneyeceklere afiyet olsun!
Kaçıranlar için: 14. gün iftar menüsü:
15. GÜN İFTAR MENÜSÜ
ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI:
Afyon mutfağının en hoş ve en süper tanımları ortasında yer alan sakala çarpan çorba bol vitaminli, iştah artıran, soğuk algınlığına karşı savaşan bir lezzet. Siz de sakala çarpan çorbayı hazırlamak istiyorsanız haberimizin ayrıntılarına göz atabilirsiniz.
İftar sofralarınız için doyurucu, lif deposu erişteli yeşil mercimek çorbası size yeterli gelecek. Ramazanda ekonomik çorbalar arıyorsanız basitçe hazırlayabileceğiniz nefis bir tanım.
SULTAN KEBABI:
Ana yemek olarak sunumu gösterişli ve lezzetine doyum olmayan bir yemek tanımı arıyorsanız tavuklu sultan sarması tam size nazaran. Sultan kebabı tanımı konutta yufkayla hazırlayabileceğiniz en lezzetli kebap tanımları ortasında yer alıyor. Sultan kebabı tanımı hem tavuklu hem de etli olarak hazırlanıyor. İşte sultan kebabı tanımı:
ÖZBEK PİLAVI:
Orta Asya'nın yöresel lezzeti olan Özbek pilavı sıradan pilavlardan sıkılanların denemesi gereken enfes bir tanım. Tek başına bile epey lezzetli olan bu pilavı çok beğeneceğinizden eminiz. Pekala Özbek pilavı nedir ve nasıl yapılır? İşte Özbek pilavına dair tüm ayrıntılar:
Özbek pilavını tadan bir daha bu lezzetten vazgeçemiyor... Kuşbaşı lokum et, soğan, sarımsak, havuç ve bademle aromasını taçlandıran tane tane pilav yapılışı sizi bekliyor.
YASSI KADAYIF:
Şerbetli tatlı sevenlerin çok beğeneceği için ceviz dolu, üzeri çıtır çıtır olan taş kadayıf tatlısı, bir çok yörede yapılıyor. Taş kadayıf tatlısının pratik üretimi:
Dilediğiniz üzere süsleyip servis edebileceğiniz hazırlaması kolay lezzeti olay yassı kadayıf! Fındıklı cevizli iç harcı, nar üzere kızaran hamuru kendine hayran bırakacak çeşitten.
GÜZEL İFTARLAR...