Ramazan tüm hızıyla tüm bereketiyle devam ederken 15. gün iftar menüsü için hazırladığımız yemekler yine herkesin çok hoşuna gidecek. İşte sıcak- soğuk tüm lezzetleriyle sofranızı donatacak 15. gün iftar menüsü ve yemek tarifleri...
Türk mutfağına özgü Ramazan ayı iftar menüsü hazırlamak isteyenler bugün ne pişirsem sorusuna yanıt arıyor. Mübarek oruç ibadetinin 15.gününde hem lezzetli hem doyurucu iftar sofraları hazırlamak için çorba, ana yemek, salata gibi tariflere bakılmaya başlandı. İftar saatine kısa süre kala hazırlayacağınız sağlıklı ve doyurucu yemekler şık sofralarınıza çok yakışacak. Özlemle beklenen mübarek ayı yarıladık bile! Her gün olduğu gibi bugün de Nefis Yemek Tarifleri farklı iftar menüsü seçenekleriyle yanınızda. 15. güne özel iftar çorbaları için sıcacık bir lezzet erişteli yeşil mercimek çorbası, Türk mutfağının incisi imam bayıldı ve yanında eşlikçisi çok doyurucu zengin lezzet Özbek pilavı! İftar tatlıları olarak favoriniz olacak pratik yassı kadayıf var! Her yaşa hitap edebilecek menümüzü deneyeceklere afiyet olsun!
Kaçıranlar için: 14. gün iftar menüsü:
15. GÜN İFTAR MENÜSÜ
ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI:
Afyon mutfağının en güzel ve en muhteşem tarifleri arasında yer alan sakala çarpan çorba bol vitaminli, iştah artıran, soğuk algınlığına karşı savaşan bir lezzet. Siz de sakala çarpan çorbayı hazırlamak istiyorsanız haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.
İftar sofralarınız için doyurucu, lif deposu erişteli yeşil mercimek çorbası size iyi gelecek. Ramazanda ekonomik çorbalar arıyorsanız kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif.
SULTAN KEBABI:
Ana yemek olarak sunumu gösterişli ve lezzetine doyum olmayan bir yemek tarifi arıyorsanız tavuklu sultan sarması tam size göre. Sultan kebabı tarifi evde yufkayla hazırlayabileceğiniz en leziz kebap tarifleri arasında yer alıyor. Sultan kebabı tarifi hem tavuklu hem de etli olarak hazırlanıyor. İşte sultan kebabı tarifi:
ÖZBEK PİLAVI:
Orta Asya'nın yöresel lezzeti olan Özbek pilavı sıradan pilavlardan sıkılanların denemesi gereken enfes bir tarif. Tek başına bile oldukça lezzetli olan bu pilavı çok beğeneceğinizden eminiz. Peki Özbek pilavı nedir ve nasıl yapılır? İşte Özbek pilavına dair tüm detaylar:
Özbek pilavını tadan bir daha bu lezzetten vazgeçemiyor... Kuşbaşı lokum et, soğan, sarımsak, havuç ve bademle aromasını taçlandıran tane tane pilav yapılışı sizi bekliyor.
YASSI KADAYIF:
Şerbetli tatlı sevenlerin çok beğeneceği için ceviz dolu, üzeri çıtır çıtır olan taş kadayıf tatlısı, bir çok yörede yapılıyor. Taş kadayıf tatlısının pratik yapımı:
Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebileceğiniz hazırlaması kolay lezzeti olay yassı kadayıf! Fındıklı cevizli iç harcı, nar gibi kızaran hamuru kendine hayran bırakacak türden.
HAYIRLI İFTARLAR...