Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En pratik barbunya yemeği nasıl yapılır?

En pratik barbunya yemeği nasıl yapılır?
0
136

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
en_pratik_barbunya_yemegi_nasil_yapilir_1576142713_2405.jpg

Akşam yemeğine ne pişirsem diye düşünenler hem ekonomik hem de doyurucu bir tanım arıyorsanız zeytinyağlı barbunya yemeğini deneyebilirsiniz. İçerisinde bulunan enfes sebzelerle buluşan barbunya vitamin deposu olacak. Zeytinyağlı barbunya yemeği nasıl yapılır? Tanımı haberimizin detaylarında.

Barbunya,E, A, C ve K9 vitaminleri bulunduran tıpkı devranda bol ölçüde lif içeren bir baklagildir. Yüksek nispette demir, çinko, kalsiyum mineralleriyle vücuda yarar sağlayan barbunya, birçok farklı formda Türk mutfağında pişiriliyor.Barbunya zeytinyağlı yemeklerin birinci akla gelen tanımları arasındadır. İçinde biber, soğan, havuç, kereviz sapı, yeşil soğan, sarımsak, domates üzere şahane lezzetleri barındıran barbunya yemeği, hem hafif hem de çok pratik. Siz de hafta başından haşladığınız barbunya ile enfes bir zeytinyağlı hazırlamak istiyorsanız, kesinlikle tanımımıza göz atmalısınız.

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YEMEĞİ TANIMI:

GEREÇLER

2 su bardağı barbunya
1 adet al soğan
1 adet havuç
2 adet domates
1 adet al biber
1 paket domates püresi
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
3-4 kol taze soğan
2 adet kereviz sapı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz al biber



cd07K_1576142861_3038.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle tencereye soğanı ve yağı koyup soteleyin. Akabinde zerzevatları küçük küçük doğrayarak tencereye aktarın.

Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları, salça, domates ve domates püresini de ekleyerek şıkça karıştırın.

Üzerine suyu ek ederek, ocağın altını kısık ateşte açın.

Barbunyalar yumuşamaya başladığında içine kereviz saplarını minik minik doğranmış halde ekleyin. Tuz ve baharatlarını da ekleyerek karıştırın.

Pişen barbunyayı ocaktan alıp, soğumasını sağlayın.

Birkaç dakika dinlendirdikten sonra içerisine taze soğanları ekleyerek karıştırın

Üzerine maydanoz doğrayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,161Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt