Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

En pratik karagöz tatlısı nasıl yapılır?

En pratik karagöz tatlısı nasıl yapılır?
0
151

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
en_pratik_karagoz_tatlisi_nasil_yapilir_1580552625_6177.jpg

Farklı tatlı cinslerini sevenler için, hafif ve lezzetli olan karagöz tatlısını sizler için araştırdık. Günümüzün en tanınan tatlılarından biri olan karagöz tatlısı adeta damaklarda iz bırakıyor. Şerbetli olmasıyla da uğraşılmış hissi veren karagöz tatlısının en pratik tanımını metnimizde bulabilirsiniz.

Tatlı krizlerinizi bastıracak olan karagöz tatlısı, ismini külliyen verildiği biçimden dolayı alıyor. Manzarasıyla gözü andıran karagöz tatlısı, bol şerbeti ve fındığıyla bağımlısı olacağınız lezzetlerden birisi. Külliyen kara bir gözü andıran bu tatlı, şerbetli olmasına karşın o kadar hafif ve lezzetli ki. Meskeninize gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz karagöz tatlısını sizlerde pişirmek isterseniz pratik hazırladığımız tanımı denemelisiniz. Bu tatlıyı çay saatlerinde ya da arkadaşlarla bir arada yapılan gün sofralarına kesinlikle eklemelisiniz. Gelin karagöz tatlısını birlikte hazırlayalım:

jEpSi_1580552582_0228.JPG

MATERYALLER:

Yarım su bardağı likit yağ
Yarım su bardağı süt
1 tane yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Yarım paket yaş maya
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2 damla limon suyu

nSO6f_1580552568_2192.JPG

YAPILIŞI: 

Sütü biraz ısıtın sonra derin bir kabın içerisine dökün üzerine mayayı koyun. Mayayı koyduktan sonra şekeri de ekleyin ve yeterlice karıştırın.

5 dakika bekletin mayalanması için. Akabinde içine likit yağı, yumurtayı, kabartma tozu ve unu ekleyin.Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olana kadar güzelce yoğurun.

Hamuru yoğurduktan sonra 3 bezeye ayırın ve bir bezeye kakaoyu ekleyip hamur  kakaoyla bütünleşinceye kadar yoğurun.

Kakaolu bezeyi yaptıktan sonra bezelerin hepsinin üstünü nemli bir bez ile örtüp 30 dakika dinlendirin.

O esnada acilen şerbetinin materyallerini koyup ocağa alın. Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon damlatın ve 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti bir kenara alın. Şerbet ılık olarak tatlının üzerine dökülecek.

Sade bezelerden birini alıp ince bir formda tezgahta açın.

Sair bir tarafta kakaolu bezeyi ikiye ayırın ve yuvarlayın öteki sade açtığımız bezenin ortasına gelecek uzunlukta silindir yapın.

Silindir formunda yaptığımız hamuru sade olan hamurun üzerine ekleyelim.

Kakaolu hamur arada kalacak formda sade hamuru ikiye katlayın. Elinizle rulo halinde yapın ve iki parmak kalınlığında olacak biçimde kesin.

Hazırladığınız hamurları yağladığınız fırın tepsisine kakaolu kısmı ortada ve yukarıda gelecek formda koyun. Bu süreci tekrarlayarak kalan hamurları da hazırlayın.

ne9bp_1535372964_615.jpg

Fırını evvelce ısıtmadan 180 raddeye ayarlayıp 15 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.

Fırından aldıktan sonra ılık şerbeti tepsinin üzerine dökün ve soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,348Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt