
Farklı tatlı cinslerini sevenler için, hafif ve lezzetli olan karagöz tatlısını sizler için araştırdık. Günümüzün en tanınan tatlılarından biri olan karagöz tatlısı adeta damaklarda iz bırakıyor. Şerbetli olmasıyla da uğraşılmış hissi veren karagöz tatlısının en pratik tanımını metnimizde bulabilirsiniz.
Tatlı krizlerinizi bastıracak olan karagöz tatlısı, ismini külliyen verildiği biçimden dolayı alıyor. Manzarasıyla gözü andıran karagöz tatlısı, bol şerbeti ve fındığıyla bağımlısı olacağınız lezzetlerden birisi. Külliyen kara bir gözü andıran bu tatlı, şerbetli olmasına karşın o kadar hafif ve lezzetli ki. Meskeninize gelen misafirlerinize hazırlayabileceğiniz karagöz tatlısını sizlerde pişirmek isterseniz pratik hazırladığımız tanımı denemelisiniz. Bu tatlıyı çay saatlerinde ya da arkadaşlarla bir arada yapılan gün sofralarına kesinlikle eklemelisiniz. Gelin karagöz tatlısını birlikte hazırlayalım:
MATERYALLER:
Yarım su bardağı likit yağ
Yarım su bardağı süt
1 tane yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
Yarım paket yaş maya
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Sütü biraz ısıtın sonra derin bir kabın içerisine dökün üzerine mayayı koyun. Mayayı koyduktan sonra şekeri de ekleyin ve yeterlice karıştırın.
5 dakika bekletin mayalanması için. Akabinde içine likit yağı, yumurtayı, kabartma tozu ve unu ekleyin.Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olana kadar güzelce yoğurun.
Hamuru yoğurduktan sonra 3 bezeye ayırın ve bir bezeye kakaoyu ekleyip hamur kakaoyla bütünleşinceye kadar yoğurun.
Kakaolu bezeyi yaptıktan sonra bezelerin hepsinin üstünü nemli bir bez ile örtüp 30 dakika dinlendirin.
O esnada acilen şerbetinin materyallerini koyup ocağa alın. Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon damlatın ve 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti bir kenara alın. Şerbet ılık olarak tatlının üzerine dökülecek.
Sade bezelerden birini alıp ince bir formda tezgahta açın.
Sair bir tarafta kakaolu bezeyi ikiye ayırın ve yuvarlayın öteki sade açtığımız bezenin ortasına gelecek uzunlukta silindir yapın.
Silindir formunda yaptığımız hamuru sade olan hamurun üzerine ekleyelim.
Kakaolu hamur arada kalacak formda sade hamuru ikiye katlayın. Elinizle rulo halinde yapın ve iki parmak kalınlığında olacak biçimde kesin.
Hazırladığınız hamurları yağladığınız fırın tepsisine kakaolu kısmı ortada ve yukarıda gelecek formda koyun. Bu süreci tekrarlayarak kalan hamurları da hazırlayın.

Fırını evvelce ısıtmadan 180 raddeye ayarlayıp 15 dakika üstleri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra ılık şerbeti tepsinin üzerine dökün ve soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...