Bugün Ramazan’ın 5. günü Ramazan Ayı boyunca gün gün sizlerle iftar menülerini sizlerin beğenisine sunuyoruz. 5. gün iftar menüsü siz ve sevdiklerinizin damak tadına uygun mükemmel yemeklerden oluşuyor. İşte detaylı tanımlarıyla 5. gün iftar menüsü ve yemek tanımları...
Ramazan ayında oruç ibadetinin yerine getirilmesinden ötürü sahur ve iftarda sağlıklı, besleyici ve doyurucu yiyeceklerin olması kıymetli olmaktadır. Uzmanların da bu bahse vurgu yapmasından ötürü hem lezzetli hem de sağlıklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? Ekseriyetle çorba, ana yemek, salata ve bir de tatlıdan oluşan bu menüler her güne özel olarak mevsimine uygun olarak hazırlanır ve sizi bu yemeğin yanına hangi çorbayı yapsam, nasıl istikrarlı bir menü oluşturabilirim üzere sıkıntılardan kurtarıyor. "İftara ne pişirsem?" sorularına karşılık arayanlar için işte Ramazan ayı 5.gün iftar menüsü...
Bugün iftar çorbaları için hazır tadında kolay kremalı mantar çorbası birinci sırada. İftar yemekleri ortasından harika şipşak misket köfteli zerzevat kebabı, göz dolduran bir tanım olacak! İftar pilavı olarak tavuk suyuna nohutlu şehriye pilavı var. İftar tatlısı tam ölçülü, çıtır çıtır halka tulumba tatlısı damaklarınızda şenlik oluşturacak!
5. GÜN İFTAR MENÜSÜ
KREMALI MANTAR ÇORBASI:
Kışın soğuk günlerinde farklı farklı çorbalarla sofralarınızı şenlendirmek istiyor birebir vakitte hem çocukların hem de büyüklerin severek tüteceği bir çorba arıyorsanız kremalı mantar çorbası tam size nazaran. İmali çok pratik lakin kıvamıyla adeta göz dolduran kremalı mantar çorbasının tanımına haberimizin ayrıntılarından kolay kolay ulaşabilirsiniz.
Hazır tadında üstelik çok daha lezzetli! Kolay kremalı mantar çorbası hem az gereçli hem de çok besleyici. Yapılışına dair tüm merak ettiklerinize tek tıkla ulaşabilirsiniz!
MİSKET KÖFTELİ ZERZEVAT KEBABI TANIMI:
Besleyici ve tek bir porsiyonuyla tüm akşam yemeğini karşılayabilecek kadar doyurucu misket köfteli zerzevat kebabı! İçinde yok yok, en düzgünü siz bu şipşak süper kebabı bir yerlere not edin.
MATERYALLER
250 gr kıyma
1 adet küçük soğan
1-2 diş sarımsak
3 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
1 tutam maydanoz
Yarım tatlı kaşığı kadar tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Çay kaşığının ucuyla kimyon
Çay kaşığının ucuyla yenibahar
Köfteleri kızartmak için sıvı yağ
Zerzevatları İçin;
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet kabak
1 su bardağı bezelye
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Öncelikle köfte materyallerini rondoya alın ve tamamen karışıncaya kadar rondodan geçirin.
Daha sonra köfteyi minik minik misket büyüklüğünde yuvarlayın. Kızgın yağda birkaç dakika kızartın.
Kabak, havuç ve patatesi küçük küçük, küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın ve uygun bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine bezelyeyi ekleyin.
Tepsiye aldığınız sebzelerin üzerine tuz, pul biber, karabiber, kekik, zeytinyağı, salça ve suyu ekleyip güzelce karıştırın.
Ortalarına köfteleri dizdiğiniz yemeğimizin üzerini ıslattığınız yağlı kağıtla kenarlarında açıklık kalmayacak biçimde kapatıp 200-220 derecede ısıttığınız fırında 45-50 dakika kadar pişirin.
Pişen yemeğimizi fırından alıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
NOHUTLU ŞEHRİYE PİLAVI TANIMI:
Tavuk suyuyla pişen şifalı, lokum üzere yumuşacık nohutlarıyla doyurucu nefis mi nefis bir pilav tarifi! Şehriye pilavını bir de bu türlü deneyin, bayılacaksınız!
GEREÇLER
2 tepeleme dolu su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağından az zeytinyağı
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
1 kase haşlanmış nohut
2,5 su bardağı tavuk haşlama suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
Kâfi ölçüde tuz
YAPILIŞI
Öncelikle tavuk etlerini haşlayın ve soğanı soyup biberleri yıkayın.
Uygun bir derin tavaya yağları alın ve arpa şehriyeyi alıp daima karıştırarak kavurun.
Şehriyeler renk alınca üzerine doğradığınız biberleri pul biberi ve soğanı ek edip karıştırın.
Akabinde hazırladığınız haşlanmış nohutları da ek edip biraz daha kavurup üzerine tavuk suyunu ek edin.
Uygunca karıştırıp tuzunu denetimli bir halde suyunu tadarak ek edip kapağını kapatın.
Şayet pilavımızı oruçlu iken pişirecekseniz tadamaz durumda iseniz 1 dolu Tatlı kaşığı tuz kâfi gelecektir.
TULUMBA TATLISI:
Tatlıcılardan alıp severek tükettiğiniz tulumba tatlısını özel konuklarınız için meskende de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Şerbetli tatlı sevenlerin bir numaralı tercihlerinden biri olan tulumba, adeta damakları şenlendirecek.
Hamurundan şerbetine tam ölçülü, irmikli, nişastalı çıtır çıtır bir tulumba tatlısına hazır olun! İftara dakika saydıracak bu hoşluğun püf noktalı tanımı için tık tık...
GÜZEL İFTARLAR...