iltasyazilim
FD Üye
En Sevilen Poğaçam Tadına Aşık Olacaksınız Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*1 5 su bardağı süt
*1 su bardağı su ( sütlü suyu aynı yerde ılıklaştıra bilirsiniz )
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 çorba kaşığı şeker
*Ele yapışmayacak şekilde un
Üzeri için;
*3 tane yumurta sarısı sadece
*Çok az tatlı kasığında sıvı yağ ( dilerseniz pekmezde koyabilirsiniz)
*Susam
*Çörek otu
En Sevilen Poğaçam Tadına Aşık Olacaksınız Tarifi Yapılışı
Dediğim gibi sütle suyu ılıklaştırın, daha sonra derin bir leğene dökün, içine bir tane maya atın tuz şekeri sıvı yağı ilave edin 15 dakika falan öylece ağzı kapalı bekletin Daha sonra yavaş yavaş un dökün iyice kulak memesi kıvamına gelince bilin ki hamurunuz olmuştur Dilediğince istediğiniz tarzda şekiller verin
( Örgü modeli, yuvarlak, çiçek vs ) içine istediğiniz her şeyi koya bilirsiniz Ben, Lor peyniri ve soslu zeytinle yaptım Üzerine yumurta sarısını* sürüp susam ve çörek otunuzu dökün Siz isterseniz içerisine değişik şeyler de koyabilirsiniz ( Kaşar, peynir, sosis vb ) daha sonra 180 – 200 derecelik fırına yağlı kağıda koyup fırına verin, üzeri hafif kızardığında çıkarın çıkardığınız zaman üzerine bir havlu ile örtün yumuşak kalmasını sağlar işte bu kadar
AFİYET OLSUN*?
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*1 5 su bardağı süt
*1 su bardağı su ( sütlü suyu aynı yerde ılıklaştıra bilirsiniz )
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 çorba kaşığı şeker
*Ele yapışmayacak şekilde un
Üzeri için;
*3 tane yumurta sarısı sadece
*Çok az tatlı kasığında sıvı yağ ( dilerseniz pekmezde koyabilirsiniz)
*Susam
*Çörek otu
En Sevilen Poğaçam Tadına Aşık Olacaksınız Tarifi Yapılışı
Dediğim gibi sütle suyu ılıklaştırın, daha sonra derin bir leğene dökün, içine bir tane maya atın tuz şekeri sıvı yağı ilave edin 15 dakika falan öylece ağzı kapalı bekletin Daha sonra yavaş yavaş un dökün iyice kulak memesi kıvamına gelince bilin ki hamurunuz olmuştur Dilediğince istediğiniz tarzda şekiller verin
( Örgü modeli, yuvarlak, çiçek vs ) içine istediğiniz her şeyi koya bilirsiniz Ben, Lor peyniri ve soslu zeytinle yaptım Üzerine yumurta sarısını* sürüp susam ve çörek otunuzu dökün Siz isterseniz içerisine değişik şeyler de koyabilirsiniz ( Kaşar, peynir, sosis vb ) daha sonra 180 – 200 derecelik fırına yağlı kağıda koyup fırına verin, üzeri hafif kızardığında çıkarın çıkardığınız zaman üzerine bir havlu ile örtün yumuşak kalmasını sağlar işte bu kadar
AFİYET OLSUN*?