Bisküvi ezmesi tarifi
- 200 gr petibör bisküvi
- 50gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı süt
- Petibör 3,5 TL (17tl/kg)
- Tereyağı 5 TL (100tl/kg)
- Süt 1,5 lt. (15TL/lt)
- Tarçın, şeker, limon suyu 2 TL
- 300 gr lık kavanoz maliyeti 12 TL
Bisküvileri blenderda çekiyoruz, üzerine tarçın, şeker, süt, limon suyu ve eritilmiş tereyağını ilave edip kremamsı prüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
Bir cümlede anlattığım bu lezzetli tarif buzdolabında 2 hafta bozulmadan kalabiliyor ve size 70 TL'den kurtarıyor.
AFİYET OLSUN.