iltasyazilim
FD Üye
En Yumuşak En Lezzetli En Çok Kabaran Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*2 yumurta (sarıları üzeri için)
*2 paket instant maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un ( 200 ml’lik bardakla 5 5 bardak)
Arasına sürmek için;
*Tereyağı
Üzeri için;
*Ayırdığınız yumurta sarıları
*Çörek otu
En Yumuşak En Lezzetli En Çok Kabaran Pastane Açması Tarifi Yapılışı Bildiğiniz tüm tarifleri çöpe artıracak hem çok yumuşak, hem çok lezzetli, pofuduk pastane açmaları
Öncelikle ön mayalama işlemi için ılık sütü, mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatıp, yaklaşık 10 dakika bekletin Tüm malzemeleri ve azar azar aldığı kadar unu ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda yoğurun Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatın Temiz bir bezle tekrar üzerini örtüp yarım saat mayalandırın Mayalanan hamuru 20 bezeye bölün Her birinin üzerine 1 er çay kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı paylaştırın Hamuru elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, tereyağını her yerine yayın Rulo şeklinde sarıp, diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın İlk sardığınız rulodan başlayarak, iki ruloyu elinizle uzatıp birbirine dolayın ve halka şeklinde birleştirin Tüm hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin 45 dakika tepsi mayası için bekletin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Genelde poğaça ve açmalarımın daha yumuşak olması için üzerini temiz bir bezle örterim Fakat bu açmalar o kadar yumuşak oluyorlar ki bu tarifimde hiç gerek duymuyorum Üzerini örtmeden ılımasını bekleyip afiyetle tüketiyoruz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*2 yumurta (sarıları üzeri için)
*2 paket instant maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un ( 200 ml’lik bardakla 5 5 bardak)
Arasına sürmek için;
*Tereyağı
Üzeri için;
*Ayırdığınız yumurta sarıları
*Çörek otu
En Yumuşak En Lezzetli En Çok Kabaran Pastane Açması Tarifi Yapılışı Bildiğiniz tüm tarifleri çöpe artıracak hem çok yumuşak, hem çok lezzetli, pofuduk pastane açmaları
Öncelikle ön mayalama işlemi için ılık sütü, mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatıp, yaklaşık 10 dakika bekletin Tüm malzemeleri ve azar azar aldığı kadar unu ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda yoğurun Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatın Temiz bir bezle tekrar üzerini örtüp yarım saat mayalandırın Mayalanan hamuru 20 bezeye bölün Her birinin üzerine 1 er çay kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı paylaştırın Hamuru elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açıp, tereyağını her yerine yayın Rulo şeklinde sarıp, diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın İlk sardığınız rulodan başlayarak, iki ruloyu elinizle uzatıp birbirine dolayın ve halka şeklinde birleştirin Tüm hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin 45 dakika tepsi mayası için bekletin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Genelde poğaça ve açmalarımın daha yumuşak olması için üzerini temiz bir bezle örterim Fakat bu açmalar o kadar yumuşak oluyorlar ki bu tarifimde hiç gerek duymuyorum Üzerini örtmeden ılımasını bekleyip afiyetle tüketiyoruz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun