Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Endonezyanın Yemekleri Nelerdir

Endonezyanın Yemekleri Nelerdir

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Endonezyanın Yemek kültürü
Endonezya'nın yemekleri nedir


Endonezya yemek yemek tarifleri

Birçok Endonezya geleneği ve töreni yemeklerle sıkı bir işbirliği içindedir Bir Cava yemeği olan tumpeng buna fazla güzel bir örnektir Tumpeng huni biçiminde hazır ve etrafı çeşitli sebzelerle cepheli bir pilav yemeğidir Geleneksel selamatan törenlerinde bu davet sunulur Pilav sade olabileceği gibi, uduk (hindistan cevizi sütü ile pişirilmiş pilav), ya da sarı pilav (hint safranıyla pişirilmiş pilav) biçiminde de servis edilebilir

Acılı limon soslu dana bonfile

1 parça dana fileto, kıyılmış arpacık soğan, ezilmiş sarımsak, kıyılımış taze zencefil, toz acı biber, kıyılmış badem, sarı zencefil tozu, toz kimyon ve kişniş, defneyaprağı ve mermer limonu yaprağı karışımı ile ovalanır

Çok az yağ eklenmiş tavada arkalı önlü kızartılır Kibrit çöpü uzunluğunda doğranmış, dolmalık sarı ve kırmızıbiber, yeşil kuşkonmaz ve havuç, istiridye sosu, susam yağı, kıyılmış sarımsak ve çok az tavuk suyu ile sotelenir

Kıyılmış arpacık soğan, ezilmiş sarımsak, kıyılmış taze zencefil, toz acı biber, kıyılmış badem sarı zencefil tozu, toz kimyon ve kişniş, defneyaprağı ve bilye limonu yaprağı, hindistancevizi sütü, tavuk suyu, tuzlu ve karabiber ile pişirilerek sos haline getirilir

Konserve kırmızı kuru fasulye Çin yufkalarına rulo şeklinde sarılır Kızdırılmış sıvıyağda kızartılır Dana bonfile servis tabağına alınır Yanına sotelenmiş sebzeler ve fasulyeli Çin böreği eklenir Etin üzerine sos gezdirilir Sıcak olarak servis yapılır

Muz yaprağına sarılı ördek (Bebek betutu)

Ördek göğüsleri tuz ve karabiber ile ovulduktan sonra tamarind suyunda marine edilir

Kırmızıbiber, kıyılmış zencefil, sarı zencefil tozu, küçük doğranmış misket limonu, kıyılmış sarımsak, kişniş tozu, fırınlanmış ve kıyılmış badem, minik kesilmiş limon yaprağı ve karabiber ile tekrar ovalanıp üzerine minik indirimli bilye limonu yaprağı ve limon filizi eklenir
Bu karışım muz yaprağına ve alüminyum folyoya sarılır 180 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirilir

Fırından alınıp etin üzerindeki muz yaprağı ve alüminyum folyo çıkarılır 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirilir Yanında tatlı patatesle pişirilmiş pirinçle sıcak olarak servis yapılır *
 
858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt