iltasyazilim
FD Üye
Endonezyanın yöresel Yemekleri
Endonezya mutfağı
Endonezya yemek yemek tarifleri
Çoğu Endonezya geleneği ve töreni yemeklerle sıkı bir işbirliği içindedir Bir Cava yemeği olan tumpeng buna fazla güzel bir örnektir Tumpeng huni biçiminde hazırlanmış ve etrafı dağıtılmış sebzelerle kenarlı bir pilav yemeğidir Geleneksel selamatan törenlerinde bu misafir etme sunulur Pilav sade olabileceği gibi, uduk (hindistan cevizi sütü ile pişirilmiş pilav), ya da sarı pilav (hint safranıyla pişirilmiş pilav) biçiminde de servis edilebilir
Acılı limon soslu dana bonfile
1 parça dana fileto, kıyılmış arpacık soğan, ezilmiş sarımsak, kıyılımış taze zencefil, toz acı biber, kıyılmış badem, sarı zencefil tozu, toz kimyon ve kişniş, defneyaprağı ve mermer limonu yaprağı karışımı ile ovalanır
Çok az yağ eklenmiş tavada arkalı önlü kızartılır Kibrit çöpü uzunluğunda doğranmış, dolmalık sarı ve kırmızıbiber, yeşil kuşkonmaz ve havuç, istiridye sosu, susam yağı, kıyılmış sarımsak ve fazla az tavuk suyu ile sotelenir
Kıyılmış arpacık soğan, ezilmiş sarımsak, kıyılmış taze zencefil, toz acı biber, kıyılmış badem sarı zencefil tozu, toz kimyon ve kişniş, defneyaprağı ve misket limonu yaprağı, hindistancevizi sütü, tavuk suyu, tuzlu ve karabiber ile pişirilerek sos haline getirilir
Konserve kırmızı kuru fasulye Çin yufkalarına rulo biçiminde sarılır Kızdırılmış sıvıyağda kızartılır Dana bonfile servis tabağına alınır Yanına sotelenmiş sebzeler ve fasulyeli Çin böreği eklenir Etin üstüne sos gezdirilir Sıcak olarak servis yapılır
Muz yaprağına sarılı ördek (Bebek betutu)
Ördek göğüsleri tuz ve karabiber ile ovulduktan sonradan tamarind suyunda marine edilir
Kırmızıbiber, kıyılmış zencefil, sarı zencefil tozu, küçük doğranmış bilye limonu, kıyılmış sarımsak, kişniş tozu, fırınlanmış ve kıyılmış badem, ufak kesik limon yaprağı ve karabiber ile tekrar ovalanıp üstüne minik indirimli mermer limonu yaprağı ve limon filizi eklenir
Bu karışım muz yaprağına ve alüminyum folyoya sarılır 180 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirilir
Fırından alınıp etin üzerindeki muz yaprağı ve alüminyum folyo çıkarılır 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirilir Yanına tatlı patatesle pişirilmiş pirinçle sıcak olarak servis yapılır *
Endonezya mutfağı
Endonezya yemek yemek tarifleri
Çoğu Endonezya geleneği ve töreni yemeklerle sıkı bir işbirliği içindedir Bir Cava yemeği olan tumpeng buna fazla güzel bir örnektir Tumpeng huni biçiminde hazırlanmış ve etrafı dağıtılmış sebzelerle kenarlı bir pilav yemeğidir Geleneksel selamatan törenlerinde bu misafir etme sunulur Pilav sade olabileceği gibi, uduk (hindistan cevizi sütü ile pişirilmiş pilav), ya da sarı pilav (hint safranıyla pişirilmiş pilav) biçiminde de servis edilebilir
Acılı limon soslu dana bonfile
1 parça dana fileto, kıyılmış arpacık soğan, ezilmiş sarımsak, kıyılımış taze zencefil, toz acı biber, kıyılmış badem, sarı zencefil tozu, toz kimyon ve kişniş, defneyaprağı ve mermer limonu yaprağı karışımı ile ovalanır
Çok az yağ eklenmiş tavada arkalı önlü kızartılır Kibrit çöpü uzunluğunda doğranmış, dolmalık sarı ve kırmızıbiber, yeşil kuşkonmaz ve havuç, istiridye sosu, susam yağı, kıyılmış sarımsak ve fazla az tavuk suyu ile sotelenir
Kıyılmış arpacık soğan, ezilmiş sarımsak, kıyılmış taze zencefil, toz acı biber, kıyılmış badem sarı zencefil tozu, toz kimyon ve kişniş, defneyaprağı ve misket limonu yaprağı, hindistancevizi sütü, tavuk suyu, tuzlu ve karabiber ile pişirilerek sos haline getirilir
Konserve kırmızı kuru fasulye Çin yufkalarına rulo biçiminde sarılır Kızdırılmış sıvıyağda kızartılır Dana bonfile servis tabağına alınır Yanına sotelenmiş sebzeler ve fasulyeli Çin böreği eklenir Etin üstüne sos gezdirilir Sıcak olarak servis yapılır
Muz yaprağına sarılı ördek (Bebek betutu)
Ördek göğüsleri tuz ve karabiber ile ovulduktan sonradan tamarind suyunda marine edilir
Kırmızıbiber, kıyılmış zencefil, sarı zencefil tozu, küçük doğranmış bilye limonu, kıyılmış sarımsak, kişniş tozu, fırınlanmış ve kıyılmış badem, ufak kesik limon yaprağı ve karabiber ile tekrar ovalanıp üstüne minik indirimli mermer limonu yaprağı ve limon filizi eklenir
Bu karışım muz yaprağına ve alüminyum folyoya sarılır 180 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirilir
Fırından alınıp etin üzerindeki muz yaprağı ve alüminyum folyo çıkarılır 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirilir Yanına tatlı patatesle pişirilmiş pirinçle sıcak olarak servis yapılır *