iltasyazilim
FD Üye
4 kişilik Pişirme süresi 55 dakika Zorluk Derecesi 2
Malzeme
12 kg kuşkonmaz
1 dilim bayat ekmek
12 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 kırmızı dolmalık biber
12 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin
Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin
Çok az tuz ekleyip 2025 dakika haşlayın Soğuk suyun içinde bekletin
Tencerede zeytinyağını ısıtın İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın
Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın
Hazırladığınız karışımı bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın
Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin 5 dakika pişirip ateşten alın
Soğuyunca servis yapın
Malzeme
12 kg kuşkonmaz
1 dilim bayat ekmek
12 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 kırmızı dolmalık biber
12 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin
Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin
Çok az tuz ekleyip 2025 dakika haşlayın Soğuk suyun içinde bekletin
Tencerede zeytinyağını ısıtın İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın
Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın
Hazırladığınız karışımı bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın
Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin 5 dakika pişirip ateşten alın
Soğuyunca servis yapın