Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi Resimli

Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi



Endülüs Usulü Kuşkonmaz Malzemeleri

12 kg Taze ya da Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
12 Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
12 Akarsu Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber



Endülüs Usulü Kuşkonmaz Yapılışı

Kuşkonmazın sapları bıçak yardımıyla kazınıp temizlenir Bu işleme kuşkonmazın ucundaki mor renkli yerin bittiği bölgeden başlanır daha sonra kuşkonmazın mor körpe uçları açık havada duracak biçimde su batmış tencereye yerleştirilir Eksik miktarda tuzlu ek edilerek 20 25 dakika dek haşlanır Peşinde kuşkonmazlar soğuk suya atılarak bir vakit bekletilirTencerede ısıtılan zeytinyağında minik minik doğranmış sarımsaklar kızartılırUfacık parçalar halinde liğmelenen ekmek içi ve ince ince kıyılmış maydanoz katılır Bu karışım uygun bir şekilde kavrulur Ekmek içi sarı bir renk alınca sirke ek edilir ve kaynatılırİnce deliklere sahip bir süzgeçten geçirilen bu karışım, bir defa daha tavaya konulurİçine haşlanmış olan kuşkonmazlar eklenirTuzun, karabiberin ve minik ufak doğranmış kırmızı dolmalık biberlerin de ek edilmesinin gerisinde 5 dakika pişirilirOcaktan alınan Endülüs usulü kuşkonmaz, soğuduktan sonra servis edilir

Sıhhat Olsun *
 
858,496Konular
981,779Mesajlar
29,851Kullanıcılar
calmuratSon üye
Üst Alt