iltasyazilim
FD Üye
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Malzemeleri
12 kg Taze ya da Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
12 Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
12 Akarsu Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Yapılışı
Kuşkonmazın sapları bıçak yardımıyla kazınıp temizlenir Bu işleme kuşkonmazın ucundaki mor renkli yerin bittiği bölgeden başlanır daha sonra kuşkonmazın mor körpe uçları açık havada duracak biçimde su batmış tencereye yerleştirilir Eksik miktarda tuzlu ek edilerek 20 25 dakika dek haşlanır Peşinde kuşkonmazlar soğuk suya atılarak bir vakit bekletilirTencerede ısıtılan zeytinyağında minik minik doğranmış sarımsaklar kızartılırUfacık parçalar halinde liğmelenen ekmek içi ve ince ince kıyılmış maydanoz katılır Bu karışım uygun bir şekilde kavrulur Ekmek içi sarı bir renk alınca sirke ek edilir ve kaynatılırİnce deliklere sahip bir süzgeçten geçirilen bu karışım, bir defa daha tavaya konulurİçine haşlanmış olan kuşkonmazlar eklenirTuzun, karabiberin ve minik ufak doğranmış kırmızı dolmalık biberlerin de ek edilmesinin gerisinde 5 dakika pişirilirOcaktan alınan Endülüs usulü kuşkonmaz, soğuduktan sonra servis edilir
Sıhhat Olsun *
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Malzemeleri
12 kg Taze ya da Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
12 Demet Maydanoz
2 Diş Sarımsak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
12 Akarsu Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Yapılışı
Kuşkonmazın sapları bıçak yardımıyla kazınıp temizlenir Bu işleme kuşkonmazın ucundaki mor renkli yerin bittiği bölgeden başlanır daha sonra kuşkonmazın mor körpe uçları açık havada duracak biçimde su batmış tencereye yerleştirilir Eksik miktarda tuzlu ek edilerek 20 25 dakika dek haşlanır Peşinde kuşkonmazlar soğuk suya atılarak bir vakit bekletilirTencerede ısıtılan zeytinyağında minik minik doğranmış sarımsaklar kızartılırUfacık parçalar halinde liğmelenen ekmek içi ve ince ince kıyılmış maydanoz katılır Bu karışım uygun bir şekilde kavrulur Ekmek içi sarı bir renk alınca sirke ek edilir ve kaynatılırİnce deliklere sahip bir süzgeçten geçirilen bu karışım, bir defa daha tavaya konulurİçine haşlanmış olan kuşkonmazlar eklenirTuzun, karabiberin ve minik ufak doğranmış kırmızı dolmalık biberlerin de ek edilmesinin gerisinde 5 dakika pişirilirOcaktan alınan Endülüs usulü kuşkonmaz, soğuduktan sonra servis edilir
Sıhhat Olsun *