iltasyazilim
FD Üye
Enerji Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yer fıstığı
*1 yumurta
*1 paket margarin
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı nişasta
*1 yemek kaşığı tahin
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*5,5 su bardağı un
Enerji Kurabiye Tarifi Yapılışı Bu kurabiyenin adını ben buldum bütün tatları sevdiğim için nasıl olur diye merak ettim sonuç mükemmel bir kış kurabiyesi yoğun fıstık tadı çocuklarda çok sevecek
1
*1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstığı rondoya atalım
*İçine 1 yemek kaşığı tahin (tahinin yağı varsa ondanda)
*1,2 kaşık döküp iyice çekelim
*Sonra 1 su bardağı şekerin içine 1 yemek kaşığı pekmez dökelim, rengi kahve oluyor (esmer şeker ) ben öyle yapıyorum
*Sonra şekeri fıstığı margarini yumurtayı ve un hariç diğer malzemeleri iyice yoğurup yavas yavas unumuzu ilave edip yoğuruyoruz*Ben 5,5 kattım siz kıvamına göre ayarlayın
*Sonra istediğiniz şekli verip 170 derecede kızarana kadar pişirin
Kahvenin çayın yanına mükemmel bir tat isterseniz pekmezi çoğaltıp şekeri azaltabilrisiniz, damak tadınıza kalmış
Afiyet olsun
*
*
*
*
*1 su bardağı yer fıstığı
*1 yumurta
*1 paket margarin
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı nişasta
*1 yemek kaşığı tahin
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*5,5 su bardağı un
Enerji Kurabiye Tarifi Yapılışı Bu kurabiyenin adını ben buldum bütün tatları sevdiğim için nasıl olur diye merak ettim sonuç mükemmel bir kış kurabiyesi yoğun fıstık tadı çocuklarda çok sevecek
1
*1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstığı rondoya atalım
*İçine 1 yemek kaşığı tahin (tahinin yağı varsa ondanda)
*1,2 kaşık döküp iyice çekelim
*Sonra 1 su bardağı şekerin içine 1 yemek kaşığı pekmez dökelim, rengi kahve oluyor (esmer şeker ) ben öyle yapıyorum
*Sonra şekeri fıstığı margarini yumurtayı ve un hariç diğer malzemeleri iyice yoğurup yavas yavas unumuzu ilave edip yoğuruyoruz*Ben 5,5 kattım siz kıvamına göre ayarlayın
*Sonra istediğiniz şekli verip 170 derecede kızarana kadar pişirin
Kahvenin çayın yanına mükemmel bir tat isterseniz pekmezi çoğaltıp şekeri azaltabilrisiniz, damak tadınıza kalmış
Afiyet olsun
*
*
*
*