iltasyazilim
FD Üye
Enerji Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*150 gram oda sıcaklığında tereyağı
*1 adet yumurta
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*3, 5 su bardağı un
İç malzemesi için:
*8 adet kuru kayısı
*6 adet kuru incir
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
*1 çay bardağı damla çikolata
Enerji Kurabiye Tarifi Yapılışı İç malzemesi için
Kayısı ve incirleri minik minik doğrayıp diğer malzemelerle birlikte un ekleyip güzelce karıştırdım
Hamuru için:
Tereyağı, şeker ve yumurtayı karıştırdım un, vanilya ve kabartma tozunu tereyağışekeryumurta karışımına ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurdum
Limon sıkacağını ters çevirerek iç kısmını hafifçe yağladım ve streç filmle kaplayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak streç filmle kapladığı limonluğun içine yerleştirdim ve işaret parmağımla hamurun içini oydum oyduğum hamurun içine hazırladığım iç malzemeden 1 tatlı kaşığı kadar koyarak kenarlarında kalan hamurla üzerini kapattım
kurabiyeleri pişirme kağıdı serdim tepsiye düz kısımları alta gelecek şekilde koydum
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 15 dakika pişirdim ve ılıdıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yaptım Afiyet olsun
*150 gram oda sıcaklığında tereyağı
*1 adet yumurta
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*3, 5 su bardağı un
İç malzemesi için:
*8 adet kuru kayısı
*6 adet kuru incir
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
*1 çay bardağı damla çikolata
Enerji Kurabiye Tarifi Yapılışı İç malzemesi için
Kayısı ve incirleri minik minik doğrayıp diğer malzemelerle birlikte un ekleyip güzelce karıştırdım
Hamuru için:
Tereyağı, şeker ve yumurtayı karıştırdım un, vanilya ve kabartma tozunu tereyağışekeryumurta karışımına ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurdum
Limon sıkacağını ters çevirerek iç kısmını hafifçe yağladım ve streç filmle kaplayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak streç filmle kapladığı limonluğun içine yerleştirdim ve işaret parmağımla hamurun içini oydum oyduğum hamurun içine hazırladığım iç malzemeden 1 tatlı kaşığı kadar koyarak kenarlarında kalan hamurla üzerini kapattım
kurabiyeleri pişirme kağıdı serdim tepsiye düz kısımları alta gelecek şekilde koydum
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 15 dakika pişirdim ve ılıdıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yaptım Afiyet olsun